得罪講句,其實陳奕迅,容祖兒既時代已經過去

782 回覆
2912 Like 65 Dislike
冇唱過=唱唔到,神邏輯
咁你攞到陳奕迅版本嘅騷靈情歌先上黎嘈囉

我宜家都係講緊唱功喎,事實上同一首歌陳奕迅版本係屌打張敬軒版,你要鍾意拎啲冇發生嘅事去FF我都冇計
容祖兒同陳奕迅同lv ?

但陳奕迅真係過去了
咁你quote我嘅意思係乜
唱live音準完全fail
唞氣聲又大
條片有話佢唱得好過Eason 咩
都唔講兩個根本擅長嘅音域都唔同
你叫張敬軒唱單春嘅歌梗係難聽過單春啦
單春唱張敬軒嘅range嘅歌咪好似鳩拍蠔唱櫻花樹下咁囉

個問題係你覺得唱單春嘅歌不如單春就唔可以接佢班
咁得啦,冇人唱撚伯嘅歌好過撚伯,所以又冇得接佢班啦

咪多得你呢啲吹奏老屎忽嘅所謂歌迷,先搞到香港樂壇死死地囉
有邊個可以同GEM比
最近首東京人壽其實都難唱啦,話佢無唱功太誇張
佢人氣唔差的
viu全民投票佢有機攞最女
quote都唔得
我根據閣下講曲 詞 翻唱 之間嘅關係, 令我諗起我仲聽緊eason時期嘅陀飛輪, 苦瓜, 都係有好好嘅詞嘅歌, 從而想作出回應咋喎
唔quote得你講定先麻
Mirror好多fans
真 上年兩隻歌都冇咩特別
比返林家謙啦
講到尾其實大家都係鍾意2013年之前果個認真專業咩都講一餐嘅陳奕迅,而唔係hea到爆咩都唔敢講甚至為大陸市場奶到正反不分果個

2013年12月28日係我記得佢正常嘅最後一日..... 喺台灣高雄搞果年最後一場超水準國語演唱會之後,同台灣fans講話自己去參加香港頒獎典禮都覺得好悶,睇到最尾就會不知不覺訓着,所以他去都要戴墨鏡瞓咗都冇人知......嗰日同台灣fans唱完《胭脂扣》之後返到香港再唱返同一首已經好似變咗兩個人咁 之後過兩日叱咤發生咩事大家都知道,成個人好似撞咗邪咁,由果日開始我已經知道我自己本身識嗰個陳奕迅好似已經唔再存在
終於見證到兩大樂壇霸權收皮
CLS霸足廿幾年
陳蕾好 林家謙唔得 佢專心作歌好d
唱到第五元素係勁 但係好特別咩 香港都有人唱到啦
告急喎佢
我都係投佢
李克勤時間到了
我呢啲80後老餅 已經十幾年冇聽佢
都係佢初期好聽 佢第一隻碟係1996年 連登仔可能都未出世
佢算係嗰期比較聽得入耳嘅香港男歌手
不過老實講 佢有啲歌係好聽 但冇一首歌我覺得真係傳世經典
入到圍都係鼓勵
咁客觀事實張敬軒事實係唔夠班喎,唔到你唔承認,出左香港邊個識你張敬軒,台灣金曲獎去過未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞