得罪講句,其實陳奕迅,容祖兒既時代已經過去

782 回覆
2912 Like 65 Dislike
冇話唔得,我講緊曲 詞 翻唱 之間嘅關係,你無啦啦quote我講其他野,咁你想我點
所以已經成為歷史

曾經有段時間演唱會爛聲都覺得好好聽,宜家聽佢啲歌已經唔啱feel
13年台灣演唱會應該係大眾印象中唱過狂人日記嘅最後一次,嗰三場啲假音正到冇得再正
個人口味唔講啦各花入各眼
但你無得否認佢嘅成就同有幾多香港人係佢fans
講緊低音喎
係,近年好多新歌奇奇怪怪聽親都係舊歌
林家謙唱真係麻麻
拎班垃圾黎同Eason比😂
所以話 連登仔打飛機功力真係天下第一
係度吹人地時代過去
屌你宜家張敬軒去咗台灣發展呀原來
講唱功你專業啲啦,去睇吓啲專業評論,唔係自己話唔夠班就唔夠班
音樂台有位車神教唱歌,你去問吓佢張敬軒嘅唱功係點囉
或者上youtube搵嗰個教唱歌嘅calvin
你單春唱歌出名感染力勁係一回事,講用聲technique係咪張敬軒嗰皮係另一回事
莫文蔚都金曲歌后啦咪又係大把人屌佢903個live難聽

你都係返去睇番西咸啦
講緊唱歌呀
姜賤種係小丑唔係歌手
低音唔得就唔可以接班架,好似係
高音唔得係冇問題嘅
佢啲人氣都唔夠對手黎 入到6強已經超出我預計 不過無後悔投票比豹
要撐撐莊正
佢講嘅狂人日記應該係指呢首
https://youtu.be/Fo0kczTrfeE
老實唔反姜濤,有新入屋明星幾好,不過唱歌就真係......
台灣金曲獎只係其中一個例子咋喎,仲要唔係講緊攞獎,係講緊搵Eason做表演嘉賓,仲有Mama呢啲都未講

張敬軒?出左香港邊個識

再舉多個例,呢十幾年嘅陳奕迅係香港代表拎出黎係同台灣周杰倫比較,張敬軒呢?如果張敬軒夠班點解出左香港就冇人討論?懷材不遇呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞