得罪講句,其實陳奕迅,容祖兒既時代已經過去

782 回覆
2912 Like 65 Dislike
咁低音咪輸左囉,你搵到張敬軒其他技巧贏嘅例子先講啦
Mirror係香港嘅未來希望
黃圈同ViuTV mirror error 齊上齊落
首歌悶到仆街,仲停留咗喺二十年前咁
頂,狂人日記都撞名
講真又真係n年都冇聽陳奕迅 明明我聽佢d歌大 同埋好似好耐都冇人提起過佢咁 反而四大天王都仲有noise
條友真係咁講野咁仆街?
原來唔想走出去留係香港發展
就代表佢唔夠人黎
有啲理論真係好搞笑

我睇到既係張敬軒咁多年來對所有表演既專業態度,用到十幾萬私家金咪,而唔係個柒頭鳩唱

我好記得單春係外國演唱會講咩
成場用爛到爆既支那語唱左大半晚,香港人叫佢唱廣東歌,條柒頭話都係中文唔使分太多,唱三首 hea 下自己人

呢啲柒頭理得你出面識飛,完全唔尊重一班由冇人識你到大中華巨星既人,咁人地使咩尊重你
唔夠班咪出到去冇人識囉,搵發展重心黎兜
咁周杰倫(同Eason同一個level)香港咁紅係咪代表佢發展重心包括埋喺香港
單春幫姐撚擦鞋都未夠班
上台灣ppt睇下啦
你都on撚9嘅
係你話張敬軒接唔到單春班係因為佢唱單春嘅歌難聽過單春,同埋低音差過單春
事實上係大陸講vocal嗰班fans係攞佢同林俊杰比唱功,你又唔撚識
唱功你又講唔到落去就要話佢唔出名所以唔夠班,大佬佢都冇打台灣巿場,十幾年冇出國語碟。咁請問近20年出道嘅歌手入面,邊個淨唱廣東歌係可以喺國際或所謂大中華巿場好出名?
咁照你咁樣計法香港樂壇玩完啦,因為九成九嘅歌星出面冇人識
台灣連登仔9up幾句你又當真
果時係臨完場之前吹水搞氣氛講笑咁講嘅,仲話喺台灣先可以做返自己暢所欲言咁講嘢,喺香港就算搞氣氛都一定會畀啲記者亂咁寫 重特登唱咗一首刻意走音全首冇一個音啱嘅單車搞到全場情緒高漲...... 本身真係以為臨尾講嘅嘢係講笑返香港唔會咁做,點知返到嚟真係好認真咁做咗一次
而家最top係張敬軒啦,一黎本身有料,2黎食到香港樂壇風光時筆尾水,講出黎人哋會覺得真係有份量既明星。雖然有後起之輩,許延鏗 even Jason (其實算同張敬軒同期呢個) 果班,我覺得都同張敬軒有一段大距離

鄭中基

https://youtu.be/J12PE-2OKdw

====================================
蘋果《這才是真實的香港史》又幾好睇
https://lih.kg/2454743

乜你聽歌係聽條友有冇人識架
幫你講埋喇
好L難聽呀屌你
所以東京人壽5台10冠唔知講咩好...
其實是但求其愛同致明日的舞都上晒冠軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞