[4月新番][動畫POST] 86-不存在的戰區-

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
因為動畫好似冇講到明

呢個我諗大家都估到
唔好睇劇透啦,自己睇落去先有意思㗎
準備買小說睇
我都知佢覺得自己無能
但係你話做過 失敗左
覺得自己無能都還好
佢依家試都未試就話自己無能
都唔知有咩資格批評蕾娜
睇完最新一集動畫,最後出發去特別偵查個幕吸引咗我去追小說,幾日追曬八本
我認為佢咁樣講係因為佢自認自己同埋所有白系種都係加害者

認為白系種罪業深重 冇資格作出改變 冇資格拯救八六

而蕾娜作為白系種嘅分子 仲要係作戰指揮官 佢認為蕾娜所謂嘅善意同作為 係莫大嘅諷刺同偽善
分子
冇資格拯救
唯有加害佢地
咩諗法嚟
佢咪試過去軍隊申請調走辛
諗住拯救一個人得一個人
但係都俾班人渣拒絕咗

佢接手佢老豆個計劃 我覺得係佢想贖罪
第二個人接手可能仲殘忍過佢

冇權冇勢做到嘅野唔會多
革命之類亦唔係作者想寫嘅野
我係睇完第一集
再睇YouTube 亞次圓講世界觀覺得幾吸引
去買晒成套小說睇
瘋狂食糖
買埋漫畫 operation high school
然後盲左
哩個故事可以叫做
在WW III尋求純愛是否搞錯了什麼
幾靚
隱形宅
佢係發泄多過批評
就係因為佢無嘗試過,佢日日都要對住個嘗試緊嘅人,明明可以忘記舊事,但又比佢逼住提住提住,要面對自己嘅罪惡感
無感情問題就假
希望唔好亂套用中港關係黎限制自己思考
白豬政府係保護白豬
如果真係要套用, 女主同佢朋友應該係紅二代
攞盡剝削少數民族同「人民」而獲得嘅利益
而香港人係86
但86目標係對抗外敵, 而香港人唔係
所以點都唔會貼切
中國黎講, 應該得部分共慘黨員先有資格做白豬
其他人基本上都係86

要分我會咁分, 但本身個情況真係差得幾遠下
冇話限唔限制
只係覺得講D野好似香港嗰班
無其他意思
睇隔離刮鬍都知
佢做唔到 咪屌你聖人 離地 虛偽
同樣「和平抗爭」
出至甘地,香港民主黨,美國民主黨,中國共產黨,普丁把口完全唔同意思
EP8 作者對神父補充
反對拘禁86而留在收容所,並且照顧辛和雷的神父。
作者對製作組提出“無視原作的外貌描述”。為什麼?如果神父是原作描述的話,本來應該很嚴肅的八集C部會變成很有趣!

唔太記得,原本好似係肌肉神父嚟
小說形容神父似白髮灰熊
熊抱就可以令辛斷氣
與身份不相容既身型 感覺可以用鐵鍬打嬴斥候型

無修改 雷應該會咁...
啱啱先睇第8集
想知係咪唔會有happy ending
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞