[4月新番][動畫POST] 86-不存在的戰區-

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
第一卷已經係完整嘅故仔,主題好出,伏筆收晒
後面拖長慢慢寫自然冇咁精彩緊湊,但其實水準都係一流
正解
第一卷有輕小說業界前1%水準
第二卷以後自少差唔多有業界前10%水準

都好好睇
認真一問,澤野弘之有d咩唔好?
有佢嘅作品有95%會變爛

而且佢啲音樂似佢個人音樂會多過BGM

你睇下隔離vivy就知乜叫BGM
作品爛尾明明係編劇嘅問題
關佢鬼事 你有冇見過佢同虛淵玄(負責全部劇本唔係整咗三集就走人嗰啲)合作 嘅作品會爛尾?

唔通大河內未食藥又關事澤野弘事?

神前曉嘅作曲風格同主要負責作品類型又同澤野弘之唔同 你搵佢負責86都唔適合啦

就好似亡國的阿基德搵咗個爵士樂家做配樂一樣可笑
本來唔同作品就應該配合唔同風格嘅配樂
你咁認真做乜

用統計學去計的確有佢會爛嘅機會係95%,呢個係冇學過爭辯嘅事實

只不過個關係係點解播丁蟹個市會跌咁解
講起作曲家,我個人鐘意神前曉同林友樹
唔會爛啦,除非A1鳩改原作劇情,又或者作畫差到一個點
咁動畫可以做到邊卷
半年番
應該係3/4卷
日文版8個月後左右
你預今年年尾 (10 11?)
睇咗少少本小說,的確係有料

不過以A1咁懶性格應該唔會花心機去諗改原作,最多諗下可以cut啲乜

Btw,近年十套機械十套爛,可唔可以走銀英咁劇情主戰鬥輔咁
呢套野等左咁耐 佢鳩改真係屌能死佢
爛嗰啲就係懶係嘢,要寫啲handle唔到嘅世界觀同故仔
呢套唔會玩咩政治、反烏,劇情係相對簡單,反而係寫人物多
正路兩季做到三卷至四卷都夠,呢本嘅劇情量其實偏多
而且打戲嗰啲動畫一定長過小說
鐵血

不過好老實,一個有理想但成日俾現實打面嘅女仔係吸引個男仔好多
男嘅話咪土狼咁上下
吉祥物
點解有兩隻
左邊乜水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞