[4月新番][動畫POST] 86-不存在的戰區-

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
睇錯左
以為軍團講主角果個
男女主有冇感情線
睇人講之後會變戀愛番
為咗照顧無接觸過原作嘅觀眾,煩請各位盡量都唔好劇透,真係有需要就請使用四重加密,感激。
咁都唔錯
堆上等人食合成食物
堆豬就有新鮮嘢食
諗起都好笑
呢套動畫化係好事 原作係優秀
女作家可以寫得咁硬派又不失ACG向都幾難得
但係冇咁上下日文功底好難睇得落
(第一卷因為有完整起合已經係叫比較易入口)
第二卷買完真係等動畫算
我諗有原作做底點改都唔差得去邊
睇左第一集
都幾有趣咁wor
但有樣唔太明 點解佢地講仲有2年就打完仗? 抗戰仲要打5年d fd?
同埋個國家係咪白髮果d就當人 其他就歧視唔當人咁
但佢地仲有用人去戰鬥 敵國都會知架者就算對面真係無人機 都會有片可以做政治宣傳者
呢套係咪半年番
半年,但分上下部
有冇NTR
1. 軍團殘骸顯示佢地嘅設計壽命仲有2年
2. 係
3就有劇透
1. 兩年個設定之後會講
2. 係,白系種至上,其他就唔當係人,所以叫無人機
3. 關於敵國嘅設定之後都會講
CP都未有就驚緊NTR
除非佢9魔改 原作都無爛
原作
你上季有冇睇過約定的夢幻島
今集有啲轉場幾好,有啲日常但唔會太輕鬆
九條死咗返到基地啲光影處理好正
個監督係唔錯,啲文戲應該唔使擔心
係路哥把聲 爽
點同

約定的夢幻島原作後面本來就係垃圾
因爲後面無人期待 所以打算早早結束左佢 所以先有個垃圾第二季

呢本係電擊大賞金賞作品
我睇到第八卷都無爛
又唔係咁講,有啲輕小說本身唔係垃圾到屌出嚟,但如果動畫俾人魔改或者崩到仆街,一樣會變垃圾
最出名例子:魔法戰爭 ,同期嘅ngnl同寄生獸都係madhouse出,但落差可以好大,之後仲有套overload都係咁,第一季出得咁好,第二第三季,一季比一季劣
呢套動畫化係好事 原作係優秀
女作家可以寫得咁硬派又不失ACG向都幾難得
但係冇咁上下日文功底好難睇得落
(第一卷因為有完整起合已經係叫比較易入口)
第二卷買完真係等動畫算
我諗有原作做底點改都唔差得去邊
原作
你上季有冇睇過約定的夢幻島
點同

約定的夢幻島原作後面本來就係垃圾
因爲後面無人期待 所以打算早早結束左佢 所以先有個垃圾第二季

呢本係電擊大賞金賞作品
我睇到第八卷都無爛
又唔係咁講,有啲輕小說本身唔係垃圾到屌出嚟,但如果動畫俾人魔改或者崩到仆街,一樣會變垃圾
最出名例子:魔法戰爭 ,同期嘅ngnl同寄生獸都係madhouse出,但落差可以好大,之後仲有套overlord都係咁,第一季出得咁好,第二第三季,一季比一季劣
動畫黨,睇完第一集有啲平淡,觀望多兩集睇下點
都要睇staff表
睇得出今次係派出左A-1精銳戰力
石井俊匡雖然係第一次做監督
但佢以前做分鏡演出就做的非常好
大賞
btw呢類故事性取勝嘅我覺得真係冇咩需要亂改
除非係小太刀
不過第一集有幾個諷刺鏡頭我覺得太刻意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞