[4月新番][動畫POST] 86-不存在的戰區-

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
佢講「……安琪」前面應該仲有幾隻字
一係示愛一係講再見
嘩, 前段回憶咁歡樂, 之後死2個
大落差, 睇到心噏
迫擊砲都唔肯出
等我見到對面砲擊, 仲心諗做乜唔用空軍
白皮豬抵滅國啦
面對軍團 86 hea打= 86自己死先
等軍團打入其他區=害死86自己
嗰啲有自殺傾向嘅86一早喺收容所死晒
86嘅目標係活著 要咁樣做佢哋只有全力打

另外鐵幕外面有佈置地雷陣
鐵幕亦都有要塞炮保護
我建議你睇清楚前面幾集
軍團突化咗防空能力
所以空軍喺戰區幾乎等於100%被擊落
到後來各國都放棄咗空軍

至於要塞炮
係因為除咗女主角 幾乎冇白豬管制官係真係關心前線戰隊 全部都係hea做 再加上白豬極端民族優越主義 自然唔願意為咗86用要塞炮炮擊
有冇巴打可以話我知白豬會唔會亡國
劇唔劇透都覺得亡硬所有亡國條件都齊啦
其實係
上集都有提到少少,軍團喺度集緊氣,準備嚟波大嘅
今集有特典劇情
想睇男主任務記錄比上級公開處刑
雖然機會比較小
https://twitter.com/asakura_toru/status/1393840778795884545?s=21

原作者解釋返,共和國防止86造反嘅措施
1. Handler其實兼任監視者
2. 物資補給極度依賴共和國,仲有要塞群、自動迎擊炮之類阻礙
3. 要塞群外設有過百公里長的雷區,除咗反戰車地雷之外仲有反步兵地雷
多謝翻譯
樣都未見過就紅都面晒
Lm
咁先正
今集成集都好壓抑
一開波係四年前辛細個嗰陣,段鋼琴BGM好聽
講櫻花嗰段好對應到86嘅命運,而且係由凱耶講,原來係來自過去嘅flag
跟住有段運鏡好心酸,近景影住辛把用嚟幫同伴解脫嘅手槍,遠景就轉住咁影晒咁多個同伴
之後成班去睇流星,唯獨辛自己一個留咗喺原地,成段嘅BGM都係好正

戴亞死嗰段,辛去開槍幫佢解脫
製作組好有心,第一下唔播槍聲
等到蕾娜回憶先突然播返,呢下真係嚇親

睇蕾娜發情真係算係呢套最QQ嘅位
動畫有加強咗女主嘅反應,不過呢到蕾娜未算係有戀愛情感,純粹係大小姐有啲不知所措
補充一點,知覺同步係可以感受到少少對方嘅情緒

今集好似撈咗特典嘅故事落去做,補充返劇情之餘亦都為咗塞得滿11集
最後奉上温馨嘅合照(少咗辛同鏡頭後面嘅賽歐),有好多已經唔喺度
合照flag
無男主
我發覺最大劇透
唔想變做黑羊/牧羊人
破壞左就唔得⋯⋯唔係開槍黎做乜⋯⋯
下半幾時播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞