[4月新番][動畫POST] 86-不存在的戰區-

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
美軍係唔係442軍隊?
前幾集睇人講
本書用納粹因素+442軍隊寫
上網check唔俾用名叫86
同442軍隊一樣 唔少都幾似
利申先 唔熟外國歷史有錯請指正
冇錯
就係442步兵團
8集就死剩幾丁友
都好反正記唔哂d名
Glory to the fucking Spearhead Squadron
姐係君子遠庖廚d 朋友
精神大於行為
張圖又要update
睇官網角色介紹mark 住 DESTROYED 更SAD
P.S. 我覺得熊貓頭幾搶鏡 但係無戲份

動畫算好,小說除咗男主嗰幾個之外其他路人嚟
Listen up, Troublemaker
How you know'bout my fever
Avid同呢首都係神級好聽,澤野今次屈晒機
講真 澤野宏之真係首首都好高質
Bios cage cry
Bios Spotify 冇我屌
Avid聽咗幾日了 真係好聽
不過hands up to the sky搞到人好想跳舞 好有feel
澤野當然勁啦,都好出名
不過之前都唔少人話佢啲曲風好似,走唔出嗰種大片style(?)
但今次我覺得86好好,啲鋼琴配樂好正;兩首ED都好好聽,風格都唔同
不過呢樣都要多謝埋監督,啲ED插入得好神

Btw Hand up to the sky我都係聽到想跳舞,首歌嘅鋪墊好好
聽到中段一定會high到fing晒頭
Hands up to the sky
123嗰到已經fing緊
終於見到有人鬧女主個frd, 仲以為得自己一個覺得佢有問題
默認呢種行為嘅人 遲早都要落場打
但個個都要做偽善撚扮冇人犧牲
女主朋友好討厭, 但佢先最現實最「正常」
依個世界邊有咁多英雄聖女
個個都係主角咁擁有理想並嘗試實踐
依個世界點會仲有咁多問題
唔見棺材唔流眼淚先係主流
唔係自己犧牲咪就係無人犧牲囉
兩年後就打完咁所有問題兩年後再算喇
印銀紙印到無視通漲咪又係延遲問題
個frd:
我都知中國仆街
我都好憎政府
但係你抗爭
政府唔理你之如
仲搞到社會唔安寧
麻鬼煩
所以話政治好黑暗
好好生活咪算
2046?有排先到啦
餐飯緊要呀

其實蕾娜所謂嘅制度內抗爭都係無用
但至少佢嘗試過
唔做
又點知有冇用
其實女主有係補給上提供便利,戰術支援(起碼好過以前啲累隊管制),提供機密資料(唔比得86睇既),當86係人,起碼打起上黎無咁火滾先。
佢係咁既社會,咁既立場,咁既職位,佢已經算係基於正確價值觀比較做到佢做到既野。

唔通要一知就去杯葛咩,呢啲係離地
呢啲唔係上集內容咩 點解要隱藏
唔洗講到抗爭
點解d衫咁平
朱古力咁平
企業保證過咩野,但有無真係做到有無人理
大家生活舒適到底基於乜嘢
實際上大部分人就係唔會理
少部分人會理,但唔會試圖改變
因為付出/成為代價嘅唔係自己,自己睇唔到就當無野,同埋真係要改變嘅話,成本會好大同好難

人類就係狗屎垃圾
所以依個角色真實得黎咪咁乞人憎
係咩?
Sorry 其實我打算儲夠一季先慢慢欣賞
所以一直根據小說回答 我見之前冇討論到呢個細節以為未講
神作必須留名
有無人可以劇透我男女主會唔會見到面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞