[4月新番][動畫POST] 86-不存在的戰區-

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
其實係有人架駛,但因為種族隔離政策所以唔當佢地係人,既然唔當係人咁即係「無人」機
我已經標到明動畫Post 就係唔想新觀眾一入復就中地嗚
咁對家啲無人機又係唔係「無人」機?
對面真係無人機嚟
所以依家係有人機 對 無人機
點解科技差咁遠都頂得住?啲指揮官好似好廢,定「無人機」係人揸點都勁過無人機?
好撚好睇

wiki睇完劇透有個框架先睇仲正,呢類咁有世界觀嘅作品應該咁睇
個人覺得個故事設定幾吸引 第一集畫面都幾好 值得期待
之前入左去剃完鬚個po第一頁已經猖狂到全部劇透
果個係社會同人生價值觀嘅學術討論post
唔係討論劇情
咁嗰套本身就好大學術爭議性,多comment都好正常
第一集唔錯,大概知道故事框架
不過想問,無人機其實有人成個社會知唔知?
定係軍隊內部秘密?
因為成個軍隊咁大,無人機嘅秘密點keep 到
定係成個社會係知,但唔當果d 係人,所以就新聞話無人傷亡

如果係重大劇透就唔洗知住
唔知算唔算劇透你 呢樣野第一卷好早已經交代左
同香港人隔住個mon睇國際新聞一樣

其實有冇人死都冇人會特別關心

你話冇人死咪大家拍拍手掌咁解

我諗套野重心就係講呢個思想
1.其實科技無差咁遠

2.用人命頂
主角團果代人基本上已經係最後一代86
一定係架啦,一嚟人類無得同機械鬥,二嚟共和國對86嘅後勤做到成pat屎咁
現階段可以講下嘅劇透
點解阿涅塔會話軍方係失業救濟站,原因係班友真係唔洗做等出糧,其次就係軍團嘅設計壽命仲有兩年就完,到時所有嘅軍團無人機都會自動收皮,所以個個都覺得仲有兩年就打完仗。
個feel 有d似鐵血
戰車型+斥候型:常見機種

阻電擾亂型:能夠吸收、扭曲及擾亂電波與可見光,以及切斷無線電通訊,而共和國的反制手段就是知覺同步
未睇不過吹奏定先
無睇小說直接睇動畫
睇標題以為86戰區係black ops
睇軍部班廢野先知86係有色童兵
劇情都估得七七八八點走落去
點演繹得好就睇制作組啦
你軍團收皮 唔等於對方收皮
成班白痴
中華民國五色旗
代表漢 蒙 滿 回 藏 五族

d色掉亂咗次序

會唔會又被辱華
其實呢個諗法唔係真係咁白痴
不過以下牽涉到世界觀
可以自行斟酌睇唔睇 (我冇真正劇透仔細嘅劇情)

睇完好高質不過九條咁早死嘅咩,唔知第一卷做幾多集
本身九條係俾人型炸彈炸碎,但唔知點解變咗做辛送佢上路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞