[4月新番][動畫POST] 86-不存在的戰區-

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
因為背景係源自歐洲
共和國其實係融合咗法蘭西共和國同納粹德國
帝國係融合咗德國(地理位置)同俄羅斯/蘇聯(革命/人口最大國/國家分為負責唔同功能嘅屬地)
好sad
呢套個討論度低過隔離vivy咁多 係咪大部份人已經睇過原作
下集打戲, 希望A1爭氣
呢套D文戲表達演出一流
似係無人睇多過原作黨
點會禁,支那人係有色人種,佢地見到白豬嘅下場會好開心架
應該cut op 去做埋蕾娜同大叔嗌交個段
cut 左好多 對蕾娜個角色塑造少左
好似冇人睇咁
係咪節奏太慢定點
在那之後,先鋒戰隊又接到兩次出擊任務,這兩次總共犧牲了三個人。

原來冇講 睇返小說先知
仲以為會同小說唔同 多啲人參加最終任務tim
靠飯堂個下回憶畫面 暗示已經香哂
哥哥
vivy推到第二個po,我懷疑係冇乜人睇
可能厭打戲少 劇情進展慢 唔識欣賞細節
歐美相反86討論熱度較高
低汁友傾囡囡, 高汁友傾劇情, 你揀
囡囡

咁vivy同86都唔係傾囡囡嘅
但係86 可以瘋狂賣蕾娜

今集又係咁好睇

入OP之前嗰段突然扮手提鏡頭咁搖,張力好勁,幾有feel
呢套啲鏡頭真係落咗唔少心機

OP隨住劇情推進,花海企滿晒人OP後就係屌醒蕾娜嘅劇情
共和國嘅現實係遠比佢想像中黑暗,始終都係施暴者一側嘅蕾娜幾乎崩潰
乜都做唔到嘅佢到底會點做呢?敬請期待下集
同呀叔傾計嗰段鏡頭都係有設計過,一邊係高高在上嘅女神像,中間隔咗條柱,另一邊就係暗淡嘅禮堂
Btw 中間阿涅塔嗰段有啲鋼鍊大哥哥嘅feel

臨尾播首歌同畫面都係好清新,唔係臨死嘅悲壯
就連首ED都唔係播戰場feel嘅Avid,而係播hands up to the sky
好反映到86嘅心境,佢哋係揾到自己嘅目標前進,並非冇意義嘅送死
最後望住整整齊齊嘅基地,五部機並排前進,真係差啲喊
蕾娜周邊出極都有
你要計賣女vivy 仲多

5部機點夠人打

就算走到都唔知要死幾多件
有冇高清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞