迪路獸/聖龍獸本命﹐數碼暴龍VB Vital Bracelet活力手環資訊平台

583 回覆
98 Like 6 Dislike
隻野一出世就訓著左
啱啱開始玩就瞓咗幼年期要點樣先進化
我都係岩岩玩 好似要等佢訓醒先有得玩
時間,等佢一個鐘就進化
較時間大法
較時間叫醒咗佢但可唔可以加快進化
隻錶正式收咗皮,過唔番啲怪落隻錶度
有無咁化學
改時間改到個app有兩日係0步
要認證返張dim先?
想問吓iPhone有咩app可以用nfc遇野怪
唔洗app

利申:iPhone 11 pro
唔洗用任何app
係平時主畫面拍就得, 唔好入冒險mission
其實輸贏係咪睇運氣?
試過v仔獸20活力打贏v仔獸
但800活力v仔獸 又打輸番俾v仔獸
已經死左2隻了
真係睇運氣,原來同人對打,贏輸都有300加
請問係咪錶毁龍亡?咩Dim , 數據, 咩都會無哂

連個 BNID 都唔似係back up俾你可以引繼返。
受左傷 點先入到治療 我唔理佢佢都唔出個加號
等is ok
巴打你是咪放錶 我有個fd有興趣 可唔可以留個tg
官方網站FAQ內容(原汁原味版﹐更新於3月18日)

官方會喺冇預告嘅情況下私自加內容,最update嘅版本(日文)嘅網址:https://toy.bandai.co.jp/series/vb-digitalmonster/topics/detail/1863/

專用app

有關app可以backup到嘅資料:
app冇用嚟backup活力手環資料嘅功能,app只會保存轉移時數碼精靈嘅以下資料:
(1)飼養日數、(2)數據、(3)進化紀錄、(4)戰鬥紀錄、(5)活力紀錄、(6)精神狀況、(7)運動水平、(8)活力值、(9)獎盃數目、(10)冒險任務進度、(11)特別任務進度

有關由活力手環轉移到app:
1. 開活力手環本機「app」頁面。
2. 喺智能電話上面開app,然後喺app主頁冇精靈嘅時候開「掃描」。
3. 將開住「app」頁面嘅活力手環擺近智能電話NFC感應器。(智能電話唔同型號嘅NFC位置都唔同,可以向有關用緊型號嘅網站或者零售商確認。)iPhone嘅NFC感應器喺(聽筒)位置。

有關將數碼精靈嘅數據由app送返去活力手環:
一定要有收錄轉移咗嘅數碼精靈數據嘅Dim咭,有時根據活力手環情況未必需要Dim咭。
數碼精靈轉移後熄咗活力手環本機,或者轉移後飼養另一隻數碼精靈,必須用到Dim咭。
1. 開活力手環本機「app」頁面。
2. 喺智能電話上面開app,然後喺app主頁擺你想送返去手環嘅數碼精靈後開「掃描」。
3. 將開住「app」頁面嘅活力手環擺近智能電話NFC感應器。
4. 活力手環會提示你插入Dim咭,將同想轉移嘅數碼精靈相同嘅Dim咭插入活力手環,資料輸入後請按畫面指示拆返張Dim咭出嚟。
5. 撳app上面Dim咭安裝檢查嘅掣,然後將活力手環擺近智能電話NFC感應器。
6. 等下app嘅畫面會播轉移畫面,撳一下,再將活力手環擺近智能電話NFC感應器。再等下數碼精靈就由app送咗返去活力手環本機喇。
總共成個過程要將活力手環擺近智能電話3次

有關登記app:
用個app嘅時候必須註冊/登入BNID account。
https://www.bandainamcoid.com/

有關app數據嘅恢復:
如果有BNID,轉電話型號時可以喺新電話上面恢復app嘅數據。

有關app連綫:
Q:係咪可以解開活力手環同app嘅連繫?
A:如果登記錯咗,你必須要將活力手環洗機。當洗機之後,飼養過嘅數碼精靈嘅數據會delete曬。

Q:如果轉新手提電話,可唔可以繼承返個app架?
A:要轉新型號電話,請註冊/登入BNID,喺新嘅智能電話度再download個app,再登入同一個BNID。

有關數據:
Q:飼養完成嘅數碼精靈數據整唔見咗,可以恢復數據嗎?
A:整唔見嘅數據係冇可能返嚟,唔該再飼養多次。

☆呢頁嘅資料係2021年3月爲止嘅資料。
☆產品規格同寫低咗嘅資料如果有更新,唔會另行通知。
☆客戶需要自己負責上網費用。
即係鼓勵你搵人隻揪
有冇師兄知隻錶背成日發光係咩原因
其實呢個手錶就多撚魚。 根本佢肯比心機搞隻數碼暴龍手遊就搞掂。 出隻手錶擺到明想屈多你一筆。 連觸碰式都唔搞直接用返實體鍵。 慳到咁撚樣。
老老豆豆。 直接手機出隻育成類數碼暴龍遊戲 有晒過關。網上去戰系統就已經完事啦。想賺咪又搞抽蛋 課道具囉。 日本仔響呢方面真心好弱勢。 你睇下韓國果邊求其創個ip畫風合格再整個pvp獎勵系統就已經可以狂吸金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞