迪路獸/聖龍獸本命﹐數碼暴龍VB Vital Bracelet活力手環資訊平台

583 回覆
98 Like 6 Dislike
由孵化/進化完成後就會開始計下一個進化階段進化需要嘅時間,如果到達咗時間不過未滿進化條件,進化需要嘅時間會從頭計過。

依家隻成熟期得28%勝率,是否人生已完
你計下幾多先上到70, 睇下你重刷快定上返70%快
入洗手間前我一定除
又開得番on撚9
成熟期都得咁少 唔走佬定miss晒
點做到28%
嗰時訂貨冇睇價錢
呢部嘢原價係咪六百幾港紙?
日水
普 6380連稅
限 7260連稅
行普300左右

岩岩連成長期V仔都打唔贏
雷龍無改錯名
入黎支持下樓主
好有愛
但真心隻錶麻麻岩心水
官方網站FAQ內容(原汁原味版﹐更新於3月15日)

活力手環本機

有關度唔準心跳:
1. 唔好將活力手環戴得太緊,當感應器同手臂太貼近會有可能令心跳度得唔準。(戴得太鬆都係一樣道理)
2. 喺活力手環嘅「數據」入面打開「心跳」頁面,然後長撳上掣同下掣,重新度過心跳。

有關拍檔精靈瞓覺嘅時候會唔會扣活力值:
拍檔精靈瞓覺時活力值唔會有變化,可以唔熄機除落嚟都冇問題。

有關升活力值:
心跳同里數(步數)會升活力值,當然都取決於飼養緊嘅拍檔精靈嘅類別同精神狀況。

有關扣活力值:
1. 超過5分鐘感應唔到心跳
2. 提供唔到適合拍檔精靈類型嘅活動條件(活潑類型、自律類型、懶惰類型)
3. 拍檔精靈心情唔好嘅時候依然過量運動都會扣活力值

有關活力手環可以飼養嘅數碼精靈:
活力手環可以最多飼養2隻數碼精靈。當活力手環已經有2隻數碼精靈(拍檔精靈+backup嘅數碼精靈),當轉移去app嘅時候backup嘅數碼精靈就會去咗app嘅其中一格飼養室。

有關防水功能:
冇防水防滴防塵功能

有關充電:
使用時間:1日玩1個鐘加埋瞓覺時間(時鐘同感應器運作緊)最多達18個鐘
充電時間:大約4個鐘(叉滿)

有關清潔保養:
用腍嘅乾布抹乾淨表面。
由於酒精會整壞部機所以唔好用含酒精嘅嘢。

Dim咭

有關Dim咭用幾多次:
當Dim咭插入活力手環開始,就唔可以轉畀其他活力手環用。
當有故障而想重置Dim咭,請聯絡Bandai嘅客戶服務中心查詢。
請注意整唔見咗嘅數據係冇任何保障嘅。
顧客請求嘅內容未必得到回覆,請再次注意,整唔見咗嘅數據係冇任何保障嘅。

有關插錯:
問:如果Dim咭插錯第二隻活力手環,可唔可以申請換貨呢?
答:唔得。
想問下點解我係app接左任但冇得比我傳啲任落手環到明明之前都得...
我嗰張全新黑色亞古獸一插入就fail
連唔到app可以點搞? 兩邊掃完各自出唔同野
用緊se2
Nfc 對戰
想問點樣可以增加獎杯任務?
「戰鬥」部分內容有寫錯嘅地方﹐而家進行更正:

更正前
當手環錶面喺冒險任務途中嘟落NFC機

更正後
當手環錶面喺主畫面嘟落NFC機

鳴謝姜仲熙巴打發現錯處
神狗奇要電腦先叉到電?
用其他線就得
請教下宜家部野香港有得賣?
同埋聽上次d台仔講話問過官方部野唔防手汗?

唔防
5v1a out put
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞