迪路獸/聖龍獸本命﹐數碼暴龍VB Vital Bracelet活力手環資訊平台

583 回覆
98 Like 6 Dislike
如果有2隻錶,可以當沙包機,刷勝率?
lm
想天女獸同女惡魔合體仍然係疫苗種
研究緊入唔入手好,
請問Backup係咩? 係咪收埋隻怪做record? 睇上面睇唔明
大致係咁:同一隻錶可以存兩隻怪,一隻放出黎打怪計步數拎獎盃
backup個隻就唔會計
你最後衝咗現?
留名 5月收錶玩
我隻v仔獸琴晚8點至今朝9點都訓緊教,仲懶過我
兩樣野想問下
兩個拳頭既圖標係咪打怪或者同人對戰都會升到?
另外係如果自己隻怪死左係咪要從頭由幼年期養過,咁將來我養死奧米加咪大撚鑊
原本都上買黎玩

上網見到 d 實物game play 廢撚到

E個年代重用mirco usb

對戰要插卡 插黎插去 blue tooth連線對戰都冇

屌你老母 日本仔出親d玩具 係都要用d過時科技

三年前就話創新姐 家下真心on99

唯有得個app 睇落叫做ok
3. Dim咭已被其他手環登記﹐請嘗試重新設定手環

重新設定就得
真, 唔明插卡要黎做乜9, 仲要D卡又有咩特典,
賺錢
LM
冇人唔比佢賣 但仲要插野真心on9
睇落咁撚麻煩我諗玩2野就棄
說明書內容(八)

Dim咭
Dim係插入活力手環令玩嘅內容變得豐富嘅數據記憶體。Dim咭儲存嘅內容有(1)冒險任務嘅地區(2)地區專屬嘅專屬數碼精靈(3)地區風貌嘅背景wallpaper

(唔係第一次登記Dim咭嘅場合)
由Dim咭套拆Dim咭落嚟﹐插入手環Dim咭口(唔可以用「對戰Dim咭」)﹐Dim咭裏面嘅資料輸入手環嘅時候會顯示「WAITING」字眼同郁動嘅省略號畫面﹐畫面大概會維持50秒。呢個時候,如果手環已經冇空位畀新嘅精靈,佢會問你使唔使backup現有嘅拍檔精靈;如果連backup都冇位,佢就會問你係咪要刪除現有嘅精靈。直至顯示「Dim ACCEPTED」字眼同代表嗰隻Dim嘅標誌。最後會顯示移除Dim嘅提示畫面(底部冇「FAILED」字眼)。

顯示「Dim FAILED」/「FAILED」字眼原因及解決方案
1. 用錯「對戰Dim咭」﹐請檢查清楚係咪用緊精靈Dim咭
2. 資料輸入失敗(請拆走Dim咭﹐等10秒再重複以上步驟)
3. Dim咭已被其他手環登記﹐請嘗試重新設定手環
4. Dim咭已經損毀﹐請補購新Dim咭

注意
1. 未充滿電切勿進行Dim咭登記
2. Dim咭資料輸入時切勿熄機
3. 顯示移除Dim咭提示畫面前切勿拆走Dim咭﹐以免Dim咭損毀

數碼精靈出世
將活力手環戴上手腕﹐畫面會出現「WAITING」字眼同相應Dim資料嘅數碼蛋﹐load完後「WAITING」字眼會變成「COMPLETED!」字眼﹐幼年期數碼精靈亦會孵化咗﹐自動變成主畫面。

對戰Dim咭
用對戰Dim咭就可以同其他活力手環嘅拍檔精靈對戰。

將對戰Dim咭插入手環Dim咭口,畫面會顯示「VS DIM」字眼,對戰Dim咭裏面嘅資料輸入手環嘅時候會顯示「WAITING」字眼同郁動嘅省略號畫面﹐拍檔精靈就會開始轉移落對戰Dim咭,轉移畫面完咗會顯示「COMPLETE!」字眼,之後會自動返去主畫面,主畫面會冇咗隻拍檔精靈。

顯示「Dim FAILED」字眼代表資料輸入失敗,請拆走對戰Dim咭﹐等10秒再重複以上步驟。

將裝住拍檔精靈嘅對戰Dim咭插入對手嘅活力手環,畫面會顯示「VS DIM」字眼,對手畫面會顯示你隻拍檔精靈嘅插畫並開始戰鬥。(儘量唔好拆走對戰Dim咭)

顯示「Dim FAILED」字眼代表資料輸入失敗,請拆走對戰Dim咭﹐等10秒再重複以上步驟。

打贏打輸會顯示對手拍檔精靈活力值嘅改變,「+」代表增加、「-」代表減少、「BONUS」代表額外,總之會直接顯示數值嘅變化。如果畫面顯示「Dim+」字眼,即係可能你拆走咗對戰Dim或者對戰Dim接觸得唔好,請插返對戰Dim咭入去,或者拆走對戰Dim咭再重新插過。

對戰完結後10分鐘以內必須將對戰Dim咭插入原本嘅活力手環,如果唔係有可能會刪除咗隻轉移咗嘅拍檔精靈。畫面會顯示「TIME OUT」字眼,並唔會顯示對戰輸贏結果

將對戰Dim咭插入手環Dim咭口,畫面會顯示「VS DIM」字眼,對戰Dim咭裏面嘅資料輸入手環嘅時候會顯示「WAITING」字眼同郁動嘅省略號畫面﹐拍檔精靈就會開始轉移落活力手環,轉移畫面完咗會顯示「COMPLETE!」字眼,之後會自動顯示打贏打輸嘅畫面,自己拍檔精靈活力值嘅改變,最後會顯示移除Dim嘅提示畫面(底部冇「FAILED」字眼)。之後會自動返去主畫面,主畫面會有返隻拍檔精靈。
我喺孤仔訂,要五月先有貨
做乜尻
紅線果句係咪即係話我知無電腦就唔洗玩
說明書內容(九)

設定
設定頁面可以設定(1)時間(2)背景wallpaper(3)熒幕光度(4)聲音(5)重新設定撳上掣去順序瀏覽。

(1)設定時間
進入設定頁面嘅第一版,設定時間頁面會顯示時鐘圖案撳下掣開始設定。設定順序:年→月→日→時→分(24小時制)
☆當顯示「OK」時﹐可以撳上掣換成「NG」﹐撳下掣確認並從頭由年份開始設定。時鐘誤差為前後10秒內。
重新設定時間會洗走里數,不過唔會洗走進化所需要嘅時間。

(2)設定背景wallpaper
進入設定頁面嘅第二版,設定背景wallpaper頁面會顯示兩個重疊嘅長方形圖案撳下掣開始設定。撳上掣揀啱wallpaper,再撳下掣確定。

(3)設定熒幕光度
進入設定頁面嘅第三版,設定熒幕光度頁面會顯示太陽圖案撳下掣開始設定。光度總共有5度撳上掣循環揀啱光度,再撳下掣確定。

(4)設定聲音
進入設定頁面嘅第四版,設定聲音頁面會顯示喇叭圖案撳下掣開始設定。畫面會顯示「ON」或「OFF」字眼,撳上掣轉啱後,再撳下掣確定。

(5)重新設定
進入設定頁面嘅第五版,洗機頁面會顯示交叉蛋圖案,撳下掣開始設定。畫面會顯示「ALL RESET」,預設會係「CANCEL」字眼,撳上掣轉成「OK」字眼,再撳下掣確定。

跟住畫面會顯示「ALL RESET OK?」字眼,預設會係「CANCEL」字眼,撳上掣轉成「OK」字眼,再撳下掣確定洗機。

重新設定後拍檔精靈同backup嘅數碼精靈將會冇咗,冇得還原。

返回主畫面
進入設定頁面嘅第六版,會見到一個倒頭箭嘴,撳下掣會返回主畫面。
我隻V仔獸命中率極低
打9場先贏2場(stage 1)
輸嗰7場全部一下攻擊都打唔中
究竟問題出喺邊? 有冇辦法提升命中率?
係咪每一張DIM主題卡都有各自背景
暫時開左一張V仔 全隻錶得四個景 三個淨色一個係遺跡
我插impulsemon嗰張DIM都唔覺有新背景
任務頁面係錶定app揾
special mission喺app
其他任務喺手錶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞