迪路獸/聖龍獸本命﹐數碼暴龍VB Vital Bracelet活力手環資訊平台

583 回覆
98 Like 6 Dislike
【速報】官方收集下一代活力手環的意見

官方今期喺官方平臺「數碼精靈拍檔」(Digimon Partners)回應已經收到大家希望下一代手環會防水嘅意見,目前平臺使用語言係英文同日文,大家要把握機會同官方反映一下需要改良嘅地方!

今個主題亦獲官方挑選爲今期嘅焦點pickup!莫非⋯⋯?

https://digimon-partners.net/chitchat/digitalk/4953/?utm_source=DPmailmag&utm_medium=m_html&utm_campaign=m220405
終於出新一代
如果真係防水 就可以戴去跑步
唉 唔好搞咁多野
出咗新一代消息有防水 之前嗰啲變晒做垃圾
有防水
所以我返嚟啦
重會解Dim卡lock
唔再限使用次數
見有新crossover 我英、鬼滅
知唔知隻錶有無新function? 照玩到數碼暴龍?
玩到
其實官方都未公開晒全面嘅資料
不過迪路獸努力整合緊啲資訊
呢個post可以等下佢
或者可以去隔籬post討論住先都得

數碼暴龍VB討論區(14)
https://lih.kg/bjPnAcV
#71 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
謝謝你
【資料整合】活力手環新產品整合

活力手環來年會推出多款新產品,包括新機體、Dim咭、BE咭等。

1. 總共會推出四款新機體

a. 第三代活力手環「活力手環數碼佩章-VV-」(冇錯係兩個V)

i. 預定喺2022年秋季發售
ii. 將會正式歸入數碼佩章系列第二代手環
iii. 新增「訓練次數」數值,同獎盃數量分開計
iv. 薄過第二代手環大約10%(即係從原本15mm變成13.5mm左右)
v. 有IPX4生活防水外殼(即防濺程度)
vi. 支援全新BE咭(未知會唔會限定係數碼暴龍crossover其他角色嘅BE咭)
vii. 支援全部舊世代Dim咭、VBM咭
viii. 取消Dim咭與手環嘅連繫
ix. 可以用micro SD咭更新手環嘅軟體
x. 有配對功能,可以進行網上二對二對戰(未知道係主機定係專用app)
xi. 專用App會定期舉辦官方對戰大會

b. 25周年紀念版第三代活力手環(復刻數碼佩章系列)

i. 其餘細節同上
ii. 錶帶有多款顏色選擇,而且長啲
iii. 本機及錶帶似乎有實色同透明色嘅款式
iv. 往後亦會積極推出新款式嘅交換用錶帶(包括活力手環BE)

c. 第二代活力手環人物版「活力手環BE」

i. 好大機會係同「數碼佩章-VV-」規格完全相同
ii. 將會正式同數碼佩章系列分家
iii. 有IPX4生活防水外殼(即防濺程度)
iv. 支援全新BE咭
v. 支援全部舊世代Dim咭、VBM咭
vi. 可以喺主機上進行二對二對戰
vii. 取消Dim咭與手環嘅連繫

d. 第一代英文活力手環「活力英雄」

i. 附送Dim咭脈衝都市(脈搏獸
ii. 分別有藍色及黑色錶帶版本、仲有亞古獸加布獸特別版Dim咭連手環套裝
iii. 支援全部舊版日本版Dim咭

2. 新推出嘅舊世代Dim咭(包含17隻數碼精靈資料)

a. Dim咭-V3-潛行獸&龍蛇獸(數碼暴龍幽靈遊戲系列)

i. 產品發售日預定為2022年8月6日
ii. 潛行獸會係幽靈遊戲第四隻原創登場嘅數碼精靈,根據Dim咭資料佢得一個進化體:氣墊潛行獸

b. 英文版Dim咭(暫時公佈會發售唔係特別版嘅Dim咭頭三個套裝)
i. Dim咭套裝第1期「火山脈拍&暴雪獠牙」
ii. Dim咭套裝第2期「無底潮汐&砂塵巨人」
iii. Dim咭套裝第3期「密林隱士&新金帝國」

3. 新世代Dim咭(包含嘅數碼精靈資料數量會由17隻增加到23隻)

a. 伽馬獸Dim咭(包含究極體進化綫)

4. BE咭(由於實在唔係數碼暴龍情報,所以會跳過介紹)

a. 數碼暴龍活力手環正式加入數碼佩章系列,亦正式同「活力手環人物版」分家:Dim咭為數碼暴龍專用;BE咭繼承VBM咭並正式加入除咗特攝以外嘅動畫作品。
辛苦哂防菌迪路獸
Thanks 迪路巴

如果手環(a) 同 (b) 完全一樣,點解唔買 (b) 有透明色 !!!?
【速報】活力手環BE數碼暴龍25周年紀念套裝

為咗記念25周年,將推出「活力手環BE數碼暴龍25周年紀念套裝」,並會喺7月29日(星期五)有更詳細嘅資料!敬請期待!

迪路BB回來啊~
是否工作繁忙??

新代活力手環正式同BE分家,Digimon Linker數碼暴龍連加

新代Dim咭:魯加獸Loogamon
唔明 同BE分家即係點又開多個app?
手帶唔同左樣 改左個名 唔再叫be
因為佢呢個係一個新project黎 會有埋小說之類
其實好地地用返脈衝獸or伽瑪獸咪得 都唔明笨大諗乜
其實我覺得佢連app都係舊版好玩好多
起碼定期出raid 又可以打下plate 又可以arean
佢為左整個實時battle 成個app放棄真係好顛
重要新app lag到唔想玩 唔知佢搞乜
我隻be玩咗冇耐就擺低咗唔知點解感覺上冇舊版咁好玩同咁有吸引力
我都係 一黎佢有999+點 唔train爆佢會對戰俾人屈機 但係會fing到手軟
二黎佢無左隨意jogress 儲圖鑑難左
三黎有育成限時 玩落好大壓力 (同舊版比)
唔裝mod?

有鬼佬mod左bamdie 1.0.B個patch, 可以自動重覆training, 加個搖步器輕鬆+999

仲有好多新功能
唉 係呀 就係因為個999+同埋育成有時限搞到我唔想玩 嗰陣心諗養吓嘢啫都要咁肝 結果就擺低咗
咁癲 有冇link
辛苦你
而家應該有機會出迪路獸line啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞