迪路獸/聖龍獸本命﹐數碼暴龍VB Vital Bracelet活力手環資訊平台

583 回覆
98 Like 6 Dislike
想問有冇教學,教點樣注册account?
呢幾日冇打波蘿獸,好似跌出4000名,冇咗個獎品添
想問下師兄隻錶連亞古獸張卡 $370抵嗎?
比之前抵好多啦
之前買 成800 一隻錶
亞古獸都買咗成360
有冇試下插dim card再放?
隻暴龍同一款卡唔使再插架
我上巴哈睇,啲人話如果手環壞咗,就要連所有用過嘅dim 卡都重新買過,請問係咪真
同埋可唔可以當隻手環係數碼暴龍機咁玩,完全唔連落手機?
最近有人送左隻俾我,上網睇隻錶勁撚廢又易壞
搞到都唔敢拎出街玩
可以咁講
笨大講過可以搵佢哋搞,不過唔知點搞
我本人就試過壞錶sensor,咁就換錶+換dim卡俾我
坊間有唔少post話可以reset張dim卡,唔少成功例子但係我無試過

唔連手機無問題,當佢暴龍機咁玩
【速報】預訂「Dim咭套裝EX第2期 數碼暴龍03馴獸師之王」

今日香港時間9點開始Premium Bandai開始接受預訂「Dim咭套裝EX第2期 數碼暴龍03馴獸師之王」!
系列包括紅蓮聖騎士(基爾獸)翠色的巨兵(大耳獸)金剛的巫女(妖狐獸)dim咭!

每張dim咭將收錄17隻數碼精靈﹐包含4隻究極體﹐連接專用app會贈送4個儲存室+4個密碼道具「進化需要嘅時間60分鐘」。

預訂網址: https://p-bandai.jp/item/item-1000161822/
開始訂購日期:2021年8月2日朝早9點(香港時間,星期一)
截止訂購日期:2021年9月3日夜晚10點(香港時間,星期五)
送貨日期:2021年12月

基爾獸究極體
紅蓮騎士獸
紅蓮斧神獸
破滅魔龍獸

大耳獸究極體
撒多格杜獸
基路比獸(善)
基路比獸(惡)

妖狐獸究極體
沙古牙獸
古祖哈獸
古祖哈獸巫女形態
【速報】活力手環「數碼佩章-V-」、Dim咭-V1-伽馬獸、Dim咭-V2-安哥拉獸&啫喱獸

全新動畫作品《數碼暴龍幽靈遊戲》嘅主要用具數碼佩章-V-連同主角之一嘅伽馬獸dim咭會喺2021年10月2日發售!分別係包括手環嘅套裝,同埋獨立發售嘅Dim咭-V1-兩種形式發售。

同樣會登場嘅數碼精靈安哥拉獸啫喱獸都會以Dim咭-V2-套裝喺2021年12月11日發售!
樓主回歸
樓主潛左咁耐
防菌迪路獸巴,歡迎你返黎。

我估你應該會有,可唔可以開心share 下,我上網搵只係得無數值,搞唔掂

搵到啦,多謝你 !
我隻帝皇龍甲獸FM 又打raid 戰死左。。。

每次佢受傷我都用膠布即時醫好佢,再帶佢打下其他PVP 升番上9999活力先再打raid,點解都會死?

爬番頭post 又唔係好覺有講入左app點解用左膠布都會死,受左傷又無再繼續打。唔通一日唔可以受傷多過唔知幾多次?

有無巴打知咩事?
【補充】活力手環「數碼佩章-V-」升級部分

1. 除低手環時唔再扣減活力值,手環會進入「休眠模式」。即使瞓覺都唔再需要熄機,可以自由除低手環。
2. 數碼精靈睡眠時間亦會計算進化需要嘅時間,加速進化周期。
3. 液晶熒幕顯示亦有改正部分,玩家更易理解點玩。
請問知唔知舊卡綁左舊機新機用得唔得?
依我理解

所有Dim卡都可以對應 新手環 舊手環
所有Dim卡都可以對應最多3隻手環
不過舊手環唔可以同舊手環share Dim卡

所以每張Dim只會有以下2個情況
1. 新 新
2. 新 新 新

答案係 得

參考資料:
https://toy.bandai.co.jp/series/vitalbracelet/list/ 紅字部份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞