【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (5)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
好撚Bulk
出anima動畫試下水溫, 睇下觀眾反應,
再remaster TV版吸新fans, 再改少少野為往後鋪路
然後開始慢慢擴大個IP, 動畫化同人又得, 搵人重新寫劇本又得,
等d觀眾習慣咗可以好似gundam唔同系列可以唔同世界觀之後, 到時就點玩點改都得啦...
連登仔真人
一拳一個劍介
想問你哋睇左嗰啲係咪全部喺日本住?
日本以外仲有咩辦法睇? 有冇地方可以dl黎睇? 應承之後上會再俾錢睇
標題叫得3.0+1.0,應該都係明喻「舊世界3.0」+「新世界1.0」並行

反而我比較想知EOE個明日香點算⋯⋯
除左幾位巴打係日本住緊睇左之外
我地都係睇文字同想像力鳩up

過幾日應該會有全片偷拍流出
舊五號機系列真係又勁又屈
一出場就識飛天又有專用武器同s2 機關
而家d eva 變左雜卒咁
我冇睇留言呀劇透post黎,仲開到post 5, 心諗乜有咁多住日本嘅手足架咩
睇返偷拍段片,EOE個明日香擰轉頭見到真希波後,一眨眼返去返eva13個駕駛倉,著住式波件褸,但雙眼冇事⋯⋯

係咪暗示真治將EOE個惣流丟包去左頂替式波、或將惣流同式波合體送返俾劍劍⋯⋯?[black][/black]
咁真治都好毒下
將個表白過既eoe 明日香送返俾劍劍
今次呢個明日香真係身心都十四歲

anyway, 其實我覺得只係真治“醫”返好明日香唧
兩隻黑貓即係點
其實我好好奇沙灘最後希波果句日文
意思係唔係 (我地會再會)?
唔係用 sayonanaさようなら
不過可能我諗多左
住日本嘅巴打,應該去晒日本討論區食緊花生
宜家好多日文劇情考察Blog同討論區post(5ch上面開到第460個討論post)認真討論劇情同設定
連登太多人睇文字劇透+腦內補完,加上一堆cp黨係到開戰,基本上無咩討論劇情

---
お達者で

其實即係byebye
似對方要出遠門,叫佢係另一個地方好好生活咁

不過呢句現實好僟好少有人會用
好舊派既講法
咁即係大家都等緊?
邊度討論去到460 幾咁犀利?
我聽錯左またあした
考察thread 應該由上幾套電影累積落黎先有咁多

5ch 要用chmate 睇
順序跟“勢い” 黎排先睇到最熱門係乜野
你睇成版而家都係ゴミクソthread(shin eva 垃圾食屎)就知
屌得幾撚勁
なるほど
Eva生物黎
呢個限制已經夠大
仲要上面有阿媽
可以會再做個漫畫版eoe
或者新tv版 一冇錢駛真係唔出奇
不過未必會再係庵野親自做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞