【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (5)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
咁都唔會係由一個唔知頭唔知尾投助方要求加嘅角色陪跑到最後掛
如果獲得幸福嘅條件就係唔洗再坐eva 咁都唔一定要去異世界 甚至唔一定要係真希波
而家咁樣同啲異世界轉生番有咩分別 人地日本過得辛苦轉生去異世界 真嗣就異世界過得辛苦 轉生去現實嘅日本
個人睇法 淨識幾個月但又格硬加場海灘告白顯得仲奇怪
如果好似薰咁4集中比1集佢做主場主打 之後光榮退場
個感官應該都好過而家明明破入面魔改做咗傲嬌之後Q又變咗熱血少女
屌佢老母臭閪!!

搞其他人都算搞綾波就絕對唔得!!

班村姑快撚啲死晒佢
現實日本點都爽過有使徒既日本啦

我原先想像既大團圓係類似補完成功
真嗣明日香綾波一齊無憂無慮咁正常返學
真希波係遠方微笑咁睇住三個行遠
真嗣突然回頭一望,真希波就消失左
咁樣架嘛

點知真希波自己殺埋落場搶仔
我對真希波end 無乜意見
唯一問題係寫到佢stab in back 咁由明日香手上搶真嗣返黎咁
我見好多人評價覺得好睇係因為真嗣終於獲得幸福
其實同老豆世紀大和解 香麗薰個啲 我都還可以理解
但明明初初被迫佢上eva個時成日叫逃避是不行的
去到最後獲得幸福嘅方法原來就係逃避去新世界
我 = 心諗
而家睇返破
真希波搶左明日香架二號機黎揸
又代替埋加持個經典場面鼓勵真嗣

根本就一早諗住想用真希波取代明日香
不過Q 唔知寫乜搞到咁
屌我同你想像差不多
我都以為會係補完成功 之後類似TV嘅26真嗣ff撞到咬麵包嘅麗個種重啟
又或者係世紀大和解之後大家一齊係舊世界努力重建 真嗣亦都長大成熟咗
當時睇到真希波突然出現係海灘都覺得有啲唔對路
下一秒就直接去咗月台 個下心諗 仆街了
見到對面有麗薰 又定一定驚
點撚知再下一秒又無咗影 最後手拉手跑出去我仲坐咗陣諗住casting後有彩蛋/多一兩幕 結果乜都無
序-真嗣
破-綾波
Q-薰
終-真希波

明日香個劇份真係好少,但係又超超超人氣
信我 終入面佢戲份都唔多
真嗣上戰艦前係完全無同真希波交流到
上戰艦後好似都係唔多過5句
要我排我應該會咁
序 : 麗
破 : 麗>香>真
Q : 薰>黑麗
終 : 黑麗=香>真
根本大團圓就係要咁王道架啦

而家真嗣係成熟左呀,成個溝女王咁

可能真嗣無諗過補完後要點
係真希波話事要去新世界

諗下eva 世界個明日香都幾hurt
明明仲有野想同真嗣講
十四年既戰友真希波最後對話就只有一句“お達者で”

留低個補完左既世界,真嗣同真希波失左踪
明日香可能仲以為佢地壯烈犧牲
為佢地傷心流眼淚
點知原來係私奔
唉 無諗過真嗣成熟咗後嘅第一次調情居然係比真希波
君こそ相変わらず可愛いよ
好似望住自己個仔唔知比邊到嘅野女人拐走咁
時代唔同
以前就話真嗣就算受傷,都係渴望想同其他人交流

而家從天而降個全肯定母性大姐姐黎拯救你
俾你係真嗣都會揀同真希波去新世界啦
真係俾真希波帶壞左咁

屌你咁樣同條女調情,呢個邊係真嗣黎架

唔怪得唔可以搵緒方惠美黎配
超級系主角先係咁
呢個真係無期待過

諗最多都係想主動彌補返以前差d 引發第三次衝擊既錯誤
有冇人想開po?
要開呀,麻煩晒巴打
努力諗咗陣
覺得自己都係喜歡有缺陷嘅人
但又調轉返諗 點解同樣係完人但我對薰唔反感
可能因為我係死老野接納唔到新嘅事物
唉 老了
有啲似電鋸人入面嘅マキマ
薰完美得黎又有種神秘感,中性美
男女通殺

明日香個種性格缺憾同無安全感
女人可似代入到又同情佢

女觀眾一定唔會鐘意真希波先
身材好,唔知佢諗乜
最大獲係狐狸精呀
可能好啱真嗣
真嗣都係適合d 會撚佢又呵返佢既女人
男人都係呢種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞