【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (5)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
不停抽插
連生肉槍版都沒有
角色同導演等解讀角色方式不同好正常姐
而家似救火多D
因為好多商品合作係以明日香X真嗣為主展開, 無人知道個結局出黎係咁

宮村優子上個訪問唔係咁講, 佢話自己又配左個輸家女主角
到最後都無得同男主⻆一齊
今次180 度轉身

睇埋28 號個舞台拜訪有咩內容先
劍劍個聲優岩永哲哉出左tweet 話係佢eva 第一次同最後一次既舞台拜訪
應該都會講劍劍同明日香既關係
係咪有講番近三沖個陣 飛完支槍之後發生咩事
之前好似有人有講但冇乜印象
真嗣無諗咁多掛
講完句"拜託了劍劍"就當解開左明日香心結
都唔俾明日香講野
獸父
預告個15秒計唔計有講
唔計啦 好想知咩事
EOE真係好好多
真嗣同明日香2隻刺蝟互相傷害到最後終於打開心房
接納對方
好浪漫
個ending 得返兩個人,係好浪漫
不過無乜救贖

而家睇5ch eva 版
已經成個禮拜炎上
少左好多人屌劍劍
而家火力全開狂屌真希波係戰犯
等多14年庵野冇錢就可能講比你聽
然後再留更多嘅迷
點會無 最後明日香摸佢面咪就係
因為係LCL入面真嗣避開咗麗同美里
去咗同明日香個個kiss個個場景
想搵香幫佢救佢 但香反駁佢話真根本無喜歡過任何人 連自己都唔喜歡
應該仲講咗句但唯獨你 我死不願(唔知真係香定真嗣自己FF 不過睇最後香都拒絕補完可能係佢)
之後就係沙灘場景 叉頸 摸面

你咁勁記得晒

其實臨醒前個意識對話
我反而鐘意漫畫版多d
漫畫版係以綾波為主

今晚就搵返netflix 黎睇
屌你唔係香派來咩
我麗派撐香你就反而撐麗咩料
而家先知,原來好多女fans 鐘意明日香
都係女fans 屌多

屌鳩真希波係真治面前就扮晒好女人咁
轉頭瞬間移動阻住明日香告白
又成日扮貓叫
唔係
呢段我覺得漫畫畫得簡單易明d 唧
我睇到一個講法,深有同感

綾波係eva 女主角
明日香係真嗣既女主角

雖然兩女一男,但其實無衝突

而家真嗣既主角變左真希波,成個故事就走晒樣
明日香唔知點處置好
都似係 見人分析話麗代表啲完美無瑕 會全心對真你好 有少少神性個種離地feel
美里就係母性 長輩 監護人之類
薰應該就係麗嘅男版
明日香係同輩 同級 而且同真嗣經歷相似 本質相同但方向係相反
真嗣係會逃避 人點佢做乜就做乜 無自信心
明日香係相反 會主動表現自己 自尊極高
不過2個人最終目的都係想獲得他人嘅認同
真希波我見到一個好好嘅形容就係大陸網文入面個啲龍傲天
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞