【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (5)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

無敵系女主角
又打得又知道晒所有秘密
最後又要佢出黎救場
宮村優子個節目有人聽左做左重點
上面日文好長, 只講幾點

-最後月台上本來諗住係劍劍帶住細路女版明日香出場, 不過怕俾海外以為係近親相姦所以修改左

-劍劍今集係加持既⻆色

-劍劍同明日香係父女情, 無戀愛關係

-劍劍的愛比海深, 唔會對肉體只係14 歲既明日香出手(已經同劇組人員確認)

-劍劍係明日香個公仔出現時, 所有重要⻆色的演員都感到震驚

-加持揸住直升機神風攻擊停左第三次衝擊

後半部節目宮村優子飲醉左, 話真嗣你唔好將明日香交俾劍劍啦, 交俾瑪莉好過
沙灘亂配cp
證明宮村自己都係企真香
係唔係可以屌庵野老母了?
-劍劍今集係加持既⻆色

咁樣更加唔合理, 新劇場版加持同明日香既關係基本上係零

唯一解釋到就係庵野改完Q劇本之後就痴左線失常到而家
アスカがケンケンと暮らしているとスタッフに聞かされたとき「なんでケンケンなんですか?」
って聞いたら、「えっだめ?」と逆に聞き返された
「ダメじゃないですけど・・・」と答えた

呢句已經證明到係監督玩嘢,反問成班Staff劍劍有咩問題
收刀片信既時候
即係啲設定原來改過晒個黑月唔係3衝就出現而係一早就係nerv地底咁反智
難怪我諗極唔明
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=2150&snA=1003

上網搵到解說黑之月一早係地底

舊劇場版黑之月從地底引出
呢度應該係
宮村優子問“點解會係劍劍既”
staff 反問佢“下,唔得?”
宮村優子“咁唔係話唔得...”

好尷尬
但片入面最終教條係類似人工建築物內部嘅樣
我一路以為單純係nerv自己起出來擺lilith

尤其是舊版薰同2號機落去個畫面睇到一路係nerv內壁 fake晒
舊劇明日香知道加持同美里date之後唔開心到搵班長介紹男仔
暫時見過惡意度最撚高嘅版本
不嬲nerv既位置係黑之月入面
Eoe量產機產生衝擊波炸左個地面
黑之月先成個升上去

舊版設定天上個舊都係黑之月
黑之月落地球時撞爛左
部分上左天做衛星
另一部分係地球
白之月就係南極
香黨完夢
功德完滿
真治隻手撩緊真希波裙底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞