【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (5)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
巴打你本身都好瘦下喎, 得百三磅
套戲都上左兩個禮拜, 真係唔好太傷心
唔好入場repeat 睇啦, 或者搵其他野分散下注意力好
我有去睇eva四格鋼鐵女友同碇真嗣育成計劃補下糖份
我都追左廿幾年, 唔知點解好快就接受左真希波end
我都有懷疑過自己係咪咁寡情, 點解咁容易就接受左明日香個結局

掉轉諗, 呢套係一套真𠻸追求幸福既故事
只係過程轉折太快

真嗣同明日香都和解左
十四歲既初戀完結, 兩個都從對方身上畢業
明日香等唔到真嗣成長, 真嗣就去左願意等待佢既瑪莉身邊
真嗣承受唔到明日香, 明日香就返去可以照顧到佢既劍介身邊(雖然係父女情)

咁樣諗, 我會覺得個結局雖然不盡如人意, 但都算係幾美滿架啦
結局個大方向應該一早就寫定
不過庵野條仆街一日唔講返個14年發生咩事 套新劇場版都只會係笑話
我以為真嗣嘅幸福係會同其他人互相理解 互相體諒
點知係來忘掉過去 來忘掉對錯
https://youtu.be/dtezT-cCIP4

宇部新川駅 😮
原來由始至終係老嘢同佢老婆嘅故事
賣咗個IP咁佢同貞本食乜嘢?
我薰
賣比貞本
呢張原圖好耐無見過, 改圖就成日見到
佢前面仲有一set 故事, 最後張改圖對香黨殺傷力太大
認同
一個無睇過eva純粹無聊走入黎既路人問:
學star war咁賣俾迪士尼變政治正確既LGBT動畫有無可能
中間果十四年夠佢出2季動畫
邊到出黎架
https://www.asahi.com/articles/ASP3Q53PTP3QTZNB00B.html

シン・エヴァの「聖地巡礼」 庵野さん地元にファン殺到
改成點

操你媽逼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞