【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (5)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
細個鐘意eva 營造個種神秘感同未來感
唔識得欣賞入面講既人際關係

大個左就相反,無乜再去理乜野考察

追新劇場版其實都係想解返eoe 個心結
接受唔到個世界得返真治同明日香
點知結果俾左個真希波你

好似去壽司咁,order 左omakase.
滿心期待,點知佢攞左碟T 骨出黎
其實都好食既,不過要調整下心態囉
我覺得可能呢d 就係成熟啦

接受到個環境改變左,適應佢同時又搵到個價值活下去
根本就係偏執狂精神病人
其我覺得EVA得加持係正常人,源堂就為咗自己女人連毀壞世界都在所不惜,不過佢自己都唔清楚碇唯真正既諗法
2個字總結就係 妥協
好似之前唔記得係咪你回覆
話庵野老狗拍新劇相比起舊時少咗好多菱角
應該都係呢幾年比商業沖刷完
所以整咗個happy ending出來
yup
所以好心佢就一係跟返破個風格
完全市場化,商業化路線
Q 咁樣不倫不類唔知似乜
終只係修修補補,求其俾個happy end 你
咁我唔想做呢類人啦

唔係個個人都適合做大事
我個心態都係細個睇完eoe 最後得番真嗣同明日香兩個覺得好sad , 跟住睇漫畫最後ending 就算重啟世界最後真嗣同明日香都會相見令我覺得新劇場版可以俾個同一意義既ending 我
點知佢最後都要整個半開放式ending玩鳩me
我細個係覺得eoe幾浪漫
成個世界淨係2個人
有種你就是我的世界嘅感覺
呢個係終極浪漫

不過我係平凡人
鐘意而家呢個做上班族既真治同波波多d
以前話鐘意 等自己自我感覺良好既scene
你指LCL世界入面啲女角幻影講個啲對白?
我細個只係鐘意EVA既戰鬥場面所以當時睇到2號機俾量產機食係好震撼同個ending 最後人類變哂LCL 好sad
我小學生個陣睇,屌你真係心靈創傷
三號機分屍
食使徒
二號機分屍
一個恐佈過一個
我都係小學個時睇,見到初號機暴走屠使徒真係好震撼
不過今次終我覺得庵野係當係自己最後一套負責既EVA咁搞,所以真係有D唔滿意佢搞個開放ending 出嚟
日屌夜屌
加持只係寫得佢好正面,同埋為接近真相而犧牲有加分
做雙重間諜又好,種瓜又好,新版主動帶班細路去海洋設施都好,
其實都係為自己做過嘅事贖罪

佢同美里正正就係一個在明一個在暗
越睇就越覺得舊版加上漫畫補完之後,大部分角色都好立體
見佢應行政總監要求加新角就知咩事
以前窮個時反而上到神檯
而家資金又有時間又有 反而不倫不類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞