【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (5)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
無庵野無咩去嘅價值
有嘅想衝過去大叫庵野操你媽逼
還我中間的14年
http://meli-melo.blog.jp/archives/1076832110.html

愛藏版4卷封面加持美里 5卷封面律子冬月
有諗過買,但係amazon jp 要7 月先到香港

等佢出齊先再算
唔怕斷貨?
逐本買運費好貴

等齊一次過先買
真嗣究竟平時點稱呼真希波
原來舊年終第一次上映既時候(後來延期)
同zexy(日本最出名既結婚雜誌)搞左個結婚申請書合作活動

係咪痴根架庵野
唔係諗住有fans 睇完套戲仲會好開心咁同女朋友一齊玩填紙仔扮結婚下話

無諗過佢地咁有惡意
真希波個外表設定應該十六七歲
真嗣知道自己細過佢,好似都係叫佢瑪莉san

但月台上真嗣就變左用君(kimi) 黎叫真希波
係年紀一樣,或者對後輩先會用kimi
唔知有咩暗示

計埋tv 版
真嗣係應該第一次用kimi 黎稱呼其他人
真嗣平時叫人(第二人稱)都係叫名
波波
而家睇返平輩入面真嗣唯獨得綾波係叫姓
係喎, 得綾波係叫姓

日文呢d 第二人稱變化用黎係小說漫畫入面扭橋都幾過癮
大波妹
最快都暑假啦
胸大きのいい女

當年破上畫前,仲未正式公佈真希波個人設

當年就咁睇真係無限期待,不過件制服都唔同左樣
https://fanicon.net/fancommunities/57

宮村優子個節目自己講,不過要俾錢聽

好似話配音既時候,自己代入係當劍介係保護者既角色

劍介同明日香係父女情之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞