【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (5)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
FF
一磅$2x
印象中個分鏡係咁
月台3人組
focus落麗薰
火車入站透過火車窗見到麗薰
白鴿飛
同再上一格畫面一樣係透過火車窗但無咗人影
之後遮眼
不過集運好似無得扣稅
無印象

原來表達左咁多野

原來廿年前明日香已經係人氣第一,綾波只排第五

仲以為第一係綾波

劍劍第十八位
薰先最勁
你要諗 佢TV得一集有出場
仲要當年LGBT相對無而家咁大眾接受度高
其實我細個睇既時候完全唔覺得薰同真治係有路

只覺得係普通frd 黎

我剩係掛住睇美里小姐
LGBT來講,日本一向都領先世界,星矢已經有阿𣊬/阿布羅狄呢啲角色

綜藝重有一大班男大姐
淨係記得佢磅出嚟話9kg重
有就唔駛咁煩啦
https://news.yahoo.co.jp/articles/e81f36310d15b2b1129261753bbd388bd2b91dba
其實日本人都明唔曬,所以先要入場送張用語表
宜家直程要上字幕版
如果家長唔同意就炸死佢

其實應該係為將來出DSS頸帶嘅周邊舖路
而家睇完終睇返EOE 覺得EOE直白易明好多

碇真嗣:我不清楚,我不太明白什麼是現實
綾波麗:你無法正確把握他人的現實與自己的真實之間的鴻溝吧
碇真嗣:我不知道幸福究竟在哪兒
綾波麗:只有在夢中才能找到幸福吧碇真嗣:所以這不是現實,而是沒有任何人的世界
綾波麗:對,是夢
碇真嗣:所以,我也不存在於這裡
綾波麗:你只是在編造能讓自己安心的藉口,以此對現實進行報復
碇真嗣:難道不行嗎
綾波麗:你是在虛幻之中逃避現實吧
碇真嗣:不能做只有我一個人的夢嗎?
綾波麗:這並不是夢,只是以此來補償現實而已
碇真嗣:那我的夢在哪兒?
綾波麗:那是現實的延續
碇真嗣:那我的現實在哪兒?
綾波麗:那是夢的終結
就算劇情全部唔改,淨係個尾係明日香,畀人嘅感覺都會係明日香END
我覺得佢反而係因為想做OPEN END 先特登揀真希波最尾出現,而前面又唔加太多交流畀真嗣同真希波
庵野真係才華枯竭啦

已經寫唔出呢d 對話,而家有錢又唔憂做

得返想撚鳩fans 既惡意
咁都仲有得係open end?
我覺得睇你點睇OPEN END 嘅定義
如果佢想寫死,想大部分人都得出同一結論,咁佢係Q開始加真希波同真嗣嘅交流就可以引導到更多人覺得係真希波END,佢而家咁寫搞到有D人直觀覺得係真希波END,有D人就因為劇情嘅走向覺得唔係,我覺得咁已經算係達成左OPEN END
我覺得你諗得佢太美好
而家係中途殺出個真希波end, 前面又無鋪排過就真

真係想玩open end 就好心唔好寫劍明啦
似係因為太多錢 老婆又得手 所以先咁
當年似係又窮又無女
先寫到呢啲級數出來
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
我都有同感
漫畫其實咪又係open end
但都有明日香
就算換做薰/麗都唔會比人覺得鎖死CP
因為佢地無晒記憶重新相遇
但終個結局明顯真真都好熟 似係有記憶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞