【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (5)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
雙葉嘅may(二次元裏)討論串
最後ending 都係明日看自己一個係月台
eoe表明哥道都無特別講咩。。。。
香香黨差唔多死得七七八八

否認-憤怒-討價還價-沮喪-接受

而家已經開始進入接受階段
前幾日仲有好多人講劍劍同香香係父女情
而家都消失晒啦
睇住戰友們一個個倒下
又撚
應該係單純相處最多嘅異性姐
我諗頂多叫憧憬
大白麗一開始都有分裂個大白薰出來
但LCL世界入面又無薰
認真,我睇5ch 同4chan 多
好多都無晒火

最記得有條友學明日香句對白講
“劍劍都六點鐘就起身做野, etc.”
跟住條thread 就收左皮
算啦告又告白過 結局又半開放式
我嘅黑麗 唉 又變橙汁
黑麗QQ過白麗咁多
TV版有一幕好隱晦
好似係加持死咗之後美里無啦啦夜晚打開真嗣房門,然後真嗣一口拒絕
美里行返出廳,連Penpen都唔理佢

說明美里有嘗試過喺真嗣身上搵慰藉
但真嗣咁啱好明白美里想點,識得拒絕返佢
都無篇幅啦
又要加真希波
舊tv美里同真嗣是咪等同新劇劍介同香
舊真治似青春期既精神潔癖

自從美里搭上返加持之後,連帶明日香脾氣都差埋,最後搞到自己,所以覺得大人好骯髒
以前寫呢d 心理描寫好好睇
青春期個陣對純愛既追求同潔癖
大個左再睇返eoe 個d 意識流對白發覺其實唔係鳩up

新劇場版無晒, 唔知係咪庵野結左婚個人安定左就寫唔出呢種對話
咁美里同加持本身都一pair嘅
又幾襯
真嗣明日香應該相當於大人見到小朋友幾好玩撚下佢咁
細個睇真係好多唔明
到而家諗返 其實都幾撚寫實

青春期個陣對純愛既追求同潔癖<<<好撚中肯
自己exactly就係咁
以前就真嗣 而家人大咗 應該係加持/東治/劍介個種諗法
成為加持個種半放棄又玩世不恭既人生態度
應該係好多男仔細個時既夢想

東治愛家庭愛親人其實先係主流男人既標準
人到三十,其實最羨慕係東治

睇左文字劇透
其實我期待真係入場睇劍介既劇情
佢直頭似一個排晒毒既加持
對朋友好,對後輩好,盡責,忠於自己既工作
照顧一個似戀人又似女兒既明日香
我真係做唔到佢十分一
得序破有情懷
Q終唔知做乜鳩
大個嘅劍東有好大部份應該都係為勢所逼
佢地除咗淨化咗個一忽仔之外邊到都去唔到
亦無咩娛樂可言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞