有冇人知lady roselle發生咩事?

741 回覆
16 Like 106 Dislike
關乜事呀,宜家係講緊嗰班叫人去到乜都唔好理,唔好話自己香港人,唔好理政治嗰班撚屌。
失禮就失禮啦
ban咩ter mode
識俾佢地留得更耐甚至BBC,哪怕係藍,一樣唔會用咁嘅口吻講野
係嗰班戇鳩香港人自己睇低自己,覺得話自己香港人鬼佬會覺得奇怪咁撚樣
其實人哋鬼佬好尊重你對自己嘅身份認同,冇人會去challenge你囉,如果係無端端challenge你嘅人本身其實係有敵意先會咁做。
我一直同啲當地人介紹都係自己香港人,佢哋仲話好sorry我哋2019年發生嘅事。

好多去咗英國得嗰幾年嗰班人本身都係踩港撚,呢班人係最撚自卑。
佢得個一兩年講乜鬼嘢banter mode,同埋三唔識七點解要用啲咁嘅方式同你講嘢先?我隔離屋啲英國鄰居都唔會咁講嘢啦。

同埋嗰班人唔係淨係單單打打,根本就係唔想香港人嚟到係會涉及政治或者話自己香港人,乜撚柒野都話會俾人歧視。
其實真係唔知個班人做乜鬼,佢哋呢班人唔敢講自己係英國人,有好撚憎自己係香港人嘅身份。
你班去咗幾年嘅人好多都係啲超級崇洋,但又融入唔到嘅戇鳩。

其實英國係多元社會,你成為一個英國人嘅同事都要擁抱自己原先嘅身份人哋先會尊重你。
我已經列出咗我嘅points
似係你自己駁唔到就叫人自己上個濕鳩fb page講
講真係得支港人同支那人會係咁踩鳩香港人出到去一世黃皮膚就一世Chinese
鬼佬初頭唔知嗰啲你同佢解釋返就冇嘢
根本英國殖民多年咁多殖民地同海外屬地造就咗大把唔同人種都係British
駁唔到你個point 咪唯有joke字虱
盲撚驗下眼啦
公開平台bid野一直價高者得㗎啦
做咩唔叫其中一個daddy幫手?
一定係狂徒移花接木
唉,變成咁都唔知講咩好

BTW,重口味嘅嘢唔啱我,已unfollow
個西勁多毛好狂野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞