有冇人知lady roselle發生咩事?

741 回覆
16 Like 106 Dislike
唔洗擔心喎
佢部相機二手千幾蚊喺eBay bid番嚟
lady roselle 有幾個story post過有人同佢爭bid
佢仲好有禮貌咁叫人prick添
果然係駐英親善大使 香港人之光

之前未撞破佢做雞
仲以為買新equipment 改善拍片質素
自稱risqué girl / 叫人帶佢去savoy
好明顯就係lola講緊嘢啦
係呀 佢叻女 佢知大家想睇咩
啲嘢全部都係地球post都叫起底
Roselle自己恨上位到加加埋埋開咗成廿個social media platforms...
Dealable
咁我想問幫襯黃店、買non mic有咩問題?
做census 2021填Hongkonger有咩問題?
點解要單單打打?
點解會開心/唔開心呢?
講完你哋唔信其實都無所謂,唔洗你哋認同

見到roselle有連登仔加持個心安樂哂
繼續死撐啦你哋 好撚肉酸呀
咁下次就咪問人佢發生咩事
或者你唔好入一個關於佢嘅post
答完唔該一句都無

如果唔係依度講完佢都唔會琴日捐一千肉金去612
You’re welcome mate
Hongkonger 嗰個post我有睇
人地係揶揄班去咗嘅人彈出彈入話自己係「Chinese/華人」
究竟班友係咪真係覺得自己係Hongkonger
自己想填咩就填咩啦
喺國外嘅香港人萍水相逢會舒服啲
圍親爐都無好嘢 總有人意見唔同
同吓啲local左鄰右里同學同事朋友吹吓水仲開心
識吓啲local好過 香港同鄉嗰啲啱咀型咪照做朋友
唔啱咪算 講真要醒嘅一早醒咗 唔會去到英國仲咁柒話自己係Chinese
喺外國聽到人叫chinese 真係好易snapped
試過喺rave畀個鬼仔叫我chinese之後我推鳩佢
所以我都明點解要堅持填Hongkonger

慢慢嚟,過多幾年佢哋就會明hongkonger is not Chinese

1. 擺明唔係你所謂「揶揄人彈出彈入」
2. 2011年無人宣傳Hongkonger呢個概念,佢cap嘅圖中人share呢個statistics有咩問題?
個Caption咪講咗 你唔份氣咪直接上個page到屌人
你都onL9
係唔「忿」氣 唔係 唔「份」氣
佢鼓勵人哋去英國係用把口親口每一日都咁講,佢賣相從來都冇鼓勵過人哋咁做
我唔明白你最嬲咪嗰兩句嘅關係喺邊
同埋如果你有睇佢其實佢都有講應該有好多問題,但係點都好過留喺香港囉。
士撚但啦 冇嘢入到就嬲豬做文字特警 司空見慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞