[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(264) 睇#1

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
4k筆直推itx list
咩心態
4650G配X300都好勉強
你睇吓佢個要求先喇
好似無要求過itx喎
4k想要i7文書同睇4k YouTube
你啱
佢智商有問題
坦白講 叫無其他炒得咁高
如果等3060 我諗真係要仆去訂
不過晶圓全球缺貨 無人知大貨幾時到
呢個先最棘手
顯示卡有得訂架咩?邊度有得訂
啲砌機鋪之前30系列出個陣無貨都叫人俾住訂先
訂唔訂到就唔知
我無追咁貼
顯示卡換gt1030應該玩到Apex
火牛得220w
玩光污染最好係咪賊船
1 x AMD Ryzen™ 5 3600 (預訂)
價錢:$1,460

1 x ASRock B450M Steel Legend Micro-ATX
價錢:$630

2 x [砌機優惠]ADATA XPG GAMMIX D10 (1 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$610

1 x [砌機優惠]Kingston A2000 500GB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$520

1 x ASUS Dual GeForce® GTX 1660 SUPER™ MINI OC Edition 6GB GDDR6
價錢:$1,899

1 x Antec NeoEco Gold Zen Series 500W 80Plus Gold
價錢:$479

1 x SilverStone Precision Series PS15B RGB Tempered Glass Micro-ATX
價錢:$378

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $6,056

上網照copy咁樣玩lol同開2-3個模擬器夠唔夠敏
如果你淨係想玩到lol
建議你等3月Intel 11代
所有display card 而家貴到飛起
同埋ram用crucial 唔好用adata
Intel 11th b560 support 3200 ram
11代igpu 好似幾勁
Corsair 係出產品多之後再用一個軟件整合
Icue都有D bug
不過其實所有呢啲軟件都有
Btw 佢嗰個ls100同ql120其實幾靚
不過好貴
冇火牛
但係一用icue就要用成set
又唔係
Icue support asus aura sync
我就vengeance rgb pro h100i 280x
4個ll120 asus tuf b550m
唔好咁仆街得唔得?

笑到停唔到
箱連火牛
乜可以夾硬整返直嘅咩
好多砌機張顯示卡預訂唔知要幾耐
如果用賊船case fan + 其他牌子水冷
駁落asus底板都可以用aura同步
印象中係做唔到
係要asus產品
例如motherboard display card
fans aio 唔知
但係建議如果用Corsair真係有返咁上下budget
Commander pro呢啲好貴
不過個人覺得lt100 真係冇乜用
如果想而家砌機 但係隻隻顯示卡都無貨 有冇d雞野頂住檔先
1 x (預訂) AMD Ryzen™ 3 3300X
價錢:$1,170

1 x [砌機優惠]ASUS TUF GAMING B450M-PRO S Micro-ATX
價錢:$750

1 x Crucial Ballistix 16GB (2 X 8GB) DDR4 3200MHz C16 - White
價錢:$695

1 x WD Blue WD10EZEX 1TB 7200RPM 3.5
價錢:$299

1 x [砌機優惠]Kingston A2000 500GB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$520

1 x ASUS TUF Gaming GeForce® GTX1660 OC 6GB GDDR5
價錢:$2,030

1 x Antec NeoEco Gold Zen Series 500W 80Plus Gold
價錢:$479

1 x SilverStone Precision Series PS15B Tempered Glass Micro-ATX
價錢:$288

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $6,311

想問下呢隻牛o唔ok?
budget都係六千幾 想問下有冇野要執?
thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞