[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(264) 睇#1

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
ram GPU有無插實?
底板有無漏電?
最好係機外面駁好試一次先裝落機箱
用緊咩天線同router?
一係換條勁/延長天線/換網絡卡
一係換router
一係why not both
我買返嚟後無加過嘢,但收廳Wifi 四格得兩格,所以諗吓係咪要加網絡卡
WiFi就係Wavlink HALO PRO 2 AC2100
唔識電腦感謝巴打指教
機箱好似得番黃金平,火牛有冇人美馬買
Wi-Fi機太弱
唔係PC Wi-Fi卡既問題
你關房門用電話收Wi-Fi睇下係咪一樣咁弱
意思係呢隻Router太廢?
但關咗房門用手機又影響不大...係電腦真係成日斷網...
利申:村屋網上爬1000Mbps
唔該想搭單一問
今日喺高登買咗個鍵盤 滑鼠 一套
專登問佢有冇得外置藍牙用因為要用坐機
跟住明明鍵盤個外置藍牙唔見咗
就咁俾人呃咗買咗返屋企。。
之後先發現冇(嗰個位空咗)
想問有咩解決辦法 部電腦冇藍牙系統的。。
其實法奧柒咗咁多單 post頭都仲未del佢 其他舖衰一兩樣就唔推人去 連登係咪真係咁多法奧打手
好明顯啦
信連登仔去法x砌機前的你,請停一停入黎望一望再決定 (5)
https://lih.kg/aGccuuU
下個POST 加落去
成日執錯貨砌錯嘢 線又求其執 送貨唔準時 服務態度差 飛馬都淨係衰windows俾水貨同用支那機就俾你哋black list 推哂啲人去法奧中伏 多客到唔自在做生意
G持
係hkterminal冇咩出事
服務態度都好好多 法奧幫襯過兩次 兩次送貨都要等六七日先送到 講兩點到 四點都未到又冇交帶 仲以為佢炒車 永不錄用真係推hkterminal算
我幫朋友砌都係用hkterminal
想加風扇加強散熱
機頂 同 機頭都裝到兩把140mm

有冇咩推介

唔駛光污染 平靚正ok
另外想問抽風同排風係咪要用唔同款
吹咩 我地油耳黃店黎㗎嘛 要不完美可改善不割

只不過未來割鳩咗我地連登仔係咁雙重標準啊 你吹得我脹咩

一個有仇報
一個冇仇報

同埋悠二d CS 真係on99
有冇巴打可以講下

如果淨係用嚟玩Android模擬器大約3-4開 同睇下YouTube

大約個價錢係幾多到?
想玩下VR,請問呢個list夠唔夠做?
有冇野砌錯、隻牛夠唔夠力?
Thanks

AMD Ryzen™️ 5 3600X
ASUS TUF GAMING B450M-PRO S Micro-ATX
GIGABYTE GEFORCE RTX 3060 TI EAGLE OC 8G
Thermaltake Toughpower GF1 750W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
Be Quiet! Shadow Rock 3 CPU Cooler
Gigabyte AORUS GC-WBAX200 MU-MIMO Dual-Band AX2400 + Bluetooth5.0 PCI-E Wireless Adapter
Memory: 16384MB RAM (舊機拆出黎)
Hard Disk: ADATA SP550 (舊機拆出黎)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞