[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(264) 睇#1

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
1660我見最少都一千尾
1660s夠晒
要睇左隻火牛先
無額外供電可以收收皮先
3070升到7K
而家砌機是否不智?display card炒起曬
想問下如果剩係玩football manager同埋睇netflix 4k
3300X加1650顯示卡好d定係就咁3400G好d?
唔砌gpu就應該ok
視乎你本身部腦夠唔夠做
夠嘅等多陣 唔夠又趕住用就無計
砌機買張顯示卡唔上機分單攞出去放補貼下部機
想知2060而家呢個價,26xx值唔值得買?定係等3060大貨?
想問下其實有冇人會真係去樓主講個d公司 俾幾十蚊叫埋佢地砌機?
定係你地多數都係自己出腦場係唔同公司執料 跟住返屋企自己慢慢砌?
我終端,法奧,飛馬都幫襯過砌機服務
方便唔洗煩唔洗又去格價買料拎番屋企又花時間砌
岩哂我懶人
i7都要成2000一粒
點4K攪掂
咁你覺得邊間比較好?同埋想問下機裡面既線 佢地係咪都會執到靚仔哂?
1 x Intel® Core™ i7-10700
價錢:$2,290

1 x MSi MPG B460I GAMING EDGE WIFI Mini-ITX
價錢:$1,260

2 x Corsair VENGEANCE® LPX 16GB (16GB X 1) DDR4 3000 MHZ C16
價錢:$1,220

1 x Seagate BarraCuda Pro ST1000LM049 1TB 7200RPM 2.5
價錢:$450

1 x [砌機優惠]Kingston A2000 500GB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$520

1 x In Win Chopin Mini-ITX — Black
價錢:$699

1 x Noctua NH-L9i 95mm SSO2 for Intel CPU Cooler
價錢:$350

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $6,869
https://www.faroll.com/customize#MTAzNywzMDE5LDMxNzYsMzE3NiwzMTkwLDM0NjksMzY4NSw1Nzc
我都想買3060/3070
等到流浮山刀手到左都唔知有無貨
itx千幾蚊智商稅
3600唔要X
ram唔要adata
SSD用Kingston A2000
隻風扇想點撚樣
你係咪想要隻風冷散熱?
ITX箱夠細
ITX板要多功能
貴都好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞