BNO visa approved - 有問題,盡答,希望幫到人

831 回覆
190 Like 9 Dislike
God bless you.

無你咁有錢,但係都會去
不過期待係一個豐盛既生活
只係俾咗1份文件?
地址,financial support , 只靠bank statement . 當然有其他嘢,passport , TB & etc
Thank you .

我也期待在當地有一個更豐盛的生命。 錢財、物質重要,但不是一切。

God bless you too
thanks. 祝你一家順順利利!喺UK 嘅新生活幸福美滿!
巴打一路順風,希望你去到 UK 會繼續開貼幫手足開路

最後多謝你親力親為走資幫手 draw 爆中共個銀包
有時四日台灣trip邊記得咁多
想問多句,佢有個位俾你upload學歷証明,你申請果時有冇upload埋?
澳門呢?
冇upload 學歷。 我好似冇見到有位入。 我可能填到死了,睇唔到。 同老婆一齊用了不少於五個鐘填4份form....😅
我哋靠本護照......台灣兩次,日本好多次.....
澳門..我都忘記了😅。 一樣是用「一國」去理解的時候。
對不起,唔清楚。 可能老人家可以exempted.... 也是幾年後入席的事。

我自己用UKNARIC ,認證香港學歴及英文水平。 應該幾年後也不用考英文,不過我估不會太難的。 我做認證主要為搵工準備。

我IETLS general (裸考,只是6.5 overall ),是之前想去加拿大用的。
我今日收到vfs email, 但未有home office
想問申請時係咪要比埋IHS 費用
先可以喺英國用NHS服務?

另祝ching 未來生活愉快🙂
調返轉咁得意
申請是要俾,一家四口,五年多過十萬,簽爆咭。 要預備下。

應該是俾了才可以用NHS. Anyway , not a choice , have to pay 😅

Thx u
想問三個月既開始日期係跟你填果個日子,定係佢一批之後既三個月內架?
Ex: intended arrival date 填: 5 APR 2021
咁佢個Vignette 係 5 APR - 5 JUL 2021?
定係跟佢approval既日子 + 3個月呢..?
我認為是由approved 開始計
如果你收到passport既時候,可以分享一下嘛
其實有冇講最低要求幾多?

俾完NHS後人頭8萬港紙到
謝謝資料先,但唔係好明點計?single我計到半年2萬港紙嘅
之前見過有人share過1份finance審核資料,如果住London單人房,成人預計8000英磅半年生活費。

佢會計你交完半年租之後,仲會有半年既生活費剩就會批。

預多好過小,Good Luck

以下係部份Home Office認為既失敗例子,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞