BNO visa approved - 有問題,盡答,希望幫到人

831 回覆
190 Like 9 Dislike
Visa 出個日起標記,1年可以離開有個限期,個visa唔係計你入境個刻,個5年你係日一定日子可以唔係uk
信仰-可以是一個人的中心思想和價值觀的根基, 不是多一個reference 。 我覺得基督信仰可以理解成「不是以自己為主角,神才是至高/中心」。 真實性是要人先拿出信心去行一步接受,慢慢生命的經歷會給你印證,對神的信心更堅固。 我用了十幾年時間才行出第一步去稍稍放下自己去了解,之後,一切之後就來得自然、理所當然的。

我們一家一齊用特區護照,因小朋友冇BNO, 一家齊上齊落。😀
頭先終於收到VFS email了
都係既,人大左多左失敗,開始對所有野都無左信心,特別係錢同工作,會變得......唔識講,係某段時間我都好反對人信神,因為好似俾一個籍口逃避或者係俾人昆錢,anyway 祝你一家人順利到步英國🇬🇧
我都想去,不過太多籍口俾自己唔走,無錢唔識英文......
但內心深處話俾自己聽要走,好矛盾
其實有擔心係好正常,但都要積極咁面對,例如英文唔好就可以去學吓,簡單溝通到就得㗎喇~ 如果你係藍領,咁可以試吓remote 搵吓工,搵到先去囉
宣誓快過食生菜
要,除非65歲以上或18歲以下
唔係
想問洗唔洗租/買咗樓先可以apply?
No
No
只係show Bank statement 夠錢就得?
Financially , yes. Of course , there are other requirements .
Thanks, 其他我以前搞 tier 4 識做
民政署?
Yes ....
咁講,這兩天打去問,職員都好有禮貌,仲主動提我如果有多過一個MPF 戶口,就要主意乜乜,不過我只有一個。 言談中,有一種「感覺」

公務員(我不是)其實都有好多「香港人」

兩天出入民政,冇人要我「安心出行」。 今日宣誓有寫下名字、電話、日期、時間。
wow!
請問你Bank statement用paper定e statement? 仲有地址證明用月結單可唔可以?
This makes sense .. do u think so if one only land 180 days after the approval , he/she can’t leave UK for the remaining of the first year .
EStatement / PDF . I user the bank statement for both financial and address
我覺得如果有人可以用學簽去加拿大都得,講道理,我用張 BNO visa 冇理由唔得,可以唔接受BNO 入境中國,但張BNO visa 是UK 俾我residence . 仲話唔得?大部分移民都有一定年期條件才入籍
係唔係宣誓之後可以拿返MPF?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞