BNO visa approved - 有問題,盡答,希望幫到人

831 回覆
190 Like 9 Dislike
如果用 app 申請,得 digital Immigration status 無 BRP ,
唔知受唔受 cap 個 status 畫面比佢哋睇。
我印HM approval and PDF for getting BRP after landing, 加vignette (sticker on my VISA) , 我估appl screen cap probably ok., anything , nothing lose to try
yes I will . 而家係差最後交 IHS .
所以好奇問下 HSBC 有冇咩特別嘢提下。
我係去分行交,唔知可以upload 攞MPF
我剛收到email話個processed visa再有埋gwf號碼話收到響個visa center。會寄去我度。比較心急想知咁其實係得定唔得
我自己上去攞,VFS好似話兩日內到
暫時未聽過唔批
前兩個禮拜收到email話批左
但到今日都仲未有另一個email/sms叫我去北角拎返本bno

諗住打去北角問 點知今日又唔開
建議申請既心急人唔好慳果小小做埋郵寄到你屋企。我同阿嫂收到emil後第2日就收到件野。當然如果整本身free緊唔駛返工既無所謂隨時去返center拎。另外emil係唔會講得唔得。不過正如帖主講暫時未有唔得。
(BNO)突 發!BNO 5+1 簽 證 可 提 早 領 取 強 積 金 MPF!!!
https://lih.kg/aKNouOU
收到個email attach埋個gwf file
入面話Your application for a UK visa has been successful

是咪即是得左
Congrat!
係。我同阿嫂都搞掂。大家英國再見。另外建議真係唔好怕麻煩同比多幾百。上去center. 有staff幫晒你。任你問同睇你online填申請齊唔齊啱唔啱。有佢地跟確保唔駛補野。祝大家順順利利
Hello 請問UKNARIC 係咪要register一個account 然後upload 自己既學歷比佢地睇下有無得轄免?
Thank you

祝你一切順利!
Yes .. easy
而家有冇link for 去北角visa centre?
好似唔覺有
果陣買左個bronze package同埋個咩scanning assistant
D staff幫我整掂哂
係衰在冇揀到courier service
揀左自己去拎希望快d有通知叫我去
可以authorize 別人幫你拿。
我哋俾了$350 (bronze ?) , 佢哋話因為我哋自己 已uploaded , thus , refund
請問巴打你係打邊個電話去北角vfs 問?個電話號碼幾號?
仲未打
諗住google north point vfs之後打佢show出黎果個number算
謝謝,thank you !
Ching 請問你張brp cert 係email 定拎passport 時比埋你?
我見你話申請拎番mpf時有交brp 唔知有冇理解錯
如果係email 咁大約幾時send比你?
1. BRP pdf (not the BRP itself ) included in the home office approval email
2.VFS send another email ask to me get back the passport
3. I gave the PDF in 1 above and the visa sticker (vignette) in the passport in 2 above for MPF

2 came a few hours after 1.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞