BNO visa approved - 有問題,盡答,希望幫到人

831 回覆
190 Like 9 Dislike
Bank statement
email果到係咪話即時可以扲番本passport?
同一個地方,一年去四次,要填四次??
要填咩資料?
巴打記唔記得呢個過程?
有冇批埋ni number ?
每個人獨立申請,四個人,填了四次。

每個行程一次,即是去了日本五次,填五次。 如果個個星期出trip ...52 weeks x 10 years ....一個人都埴死了!

填完一次,可以印出來,對住填下一個人。

真是填到嘔
我哋用聯名戶口月結單,同一套文件,(當然,護照、身分證除外)。 每個人填一次。 小朋友,也是逐個申請,多交上出世紙,填父母其中一個人的申請號碼。 所以要先填父/母一個先
是的,用每一個trip ,國家、出發、回程日期。
未呀,未睇, 只叫要land 咗十日內 去拿BRP , Biometric Residence Permit , quarantine permit
未呀。未清楚跟住要做甚麼。 個電郵話 arrival 後十日內去拿BRP, Biometric Residence Permit
有冇叫你比SUPPORTING?
唔記得咁多 ar, 有啲唔會有passport record.
你有無填足晒?

返大陸 計唔計?
我哋真係信曬本護照。 返大陸的我冇填,這情況,我支持「一國」..... 🤐
冇呀。 我覺得成個過程都是講過信字,連職業、學歷都不用填。

英國地址我交了AirBnB reservation , 其實是講明只暫時住Airbnb , 去到才租或買
收到Visa center 叫我地去拿回護照。 我哋冇俾錢叫佢courier
去到無工做點搞?
個visa係咪貼紙一大張?visa類別點寫法?
短時間內,積蓄應該ok (利申,中年人,所以有些資產)。其實,係香港也冇人保你一定成世有工做。

去到,預了最多搵現在的一半人工,由現在開始,省點生活,習慣慳D。
Congratulations! 樓主,恭喜你!

我都係2月1日早上去交Biometric, 但仲未收到email.

請問樓主介唔介意screen cap 個email 俾我吔羨慕一下? 當然要block 晒啲個人資料啦!Thank you!
未拿回護照。 應該是一張貼紙
1/2 係幾點影相㗎?
There is a PDF attached with the email but too much personal info there, thus don’t share here la
查家宅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞