強姦犯只做左全世界男人想做既野

505 回覆
155 Like 436 Dislike
其實連登已經好多小學雞
唔好再9up d歪理教壞細路
唔係網上匿名9up就唔洗負責任

我上o黎連登冇打算要教化眾生的, 阿門

係 你打算拎個老母出黎比狗屌姐
位唔係咁上, on9
我同意呢個世界有唔少男人內心住緊一隻野獸..

只要放開條鎖鏈就會立即破殼而出...

好似之前有研究過大約係六成到七成咁上下...

多係多...

但唔代表"全世界"既男人都會係咁...

不過問心...

若然真係有強姦無罪既一日...

我都唔敢保證自己會唔會係一隻野獸...

鳩硬無理性都話

如果有呢一日,d女會做晒財產,比有權有勢既人搶走晒
其實有冇人講到咩係人性 咩係天性

天性指最基本生物邏輯層

人性指會有高階思維,仁義禮智信呢D道德價值觀

咁一個人的人性一定係被教導而獲得
即係人天生係冇人性
你認唔認同

部分認同
因為要由基本生物邏輯層再上,係要透過教育同人類與生俱來既邏輯思考

但基本既側隱之心,我諗唔強唔少都會feel到
但可唔可以有效用,我覺得無教育你無可能

所以孟子果套就係相信每個人都有呢種「天生嘅能力」 做唔做到另一回事 冇法律底下如果教育極完美 咁就另計 但係基於現有社會失去法律 強姦一定通街係
可能班道德撚一開始真係唔會走去屌女嘅
但見到周圍成班有得屌閪
最後唔撚抵得咪join埋一份
其實連登已經好多小學雞
唔好再9up d歪理教壞細路
唔係網上匿名9up就唔洗負責任

我上o黎連登冇打算要教化眾生的, 阿門

係 你打算拎個老母出黎比狗屌姐

真係冇口德, 扣你一日分
樓主應該係fb發表偉論
一定好多人支持
樓主 問問題其實好重要
否則就好似咁,好多人會屌你

嚴謹問題係達致良好討論必要條件啊 LOL
樓主死毒撚 打飛機啦你
樓主應該係fb發表偉論
一定好多人支持

連登道德撚想吹雞搵fb d道德撚?
樓主應該係fb發表偉論
一定好多人支持

話唔定強姦撚多啲呢?
對自己咁冇自信?
男一樣比肥婆強姦姐
我同意呢個世界有唔少男人內心住緊一隻野獸..

只要放開條鎖鏈就會立即破殼而出...

好似之前有研究過大約係六成到七成咁上下...

多係多...

但唔代表"全世界"既男人都會係咁...

不過問心...

若然真係有強姦無罪既一日...

我都唔敢保證自己會唔會係一隻野獸...

鳩硬無理性都話

如果有呢一日,d女會做晒財產,比有權有勢既人搶走晒

係架..

所以就算有咁既一日..

都唔係個個有咁既機會...

天性指最基本生物邏輯層

即係人天生係冇人性
你認唔認同

部分認同
因為要由基本生物邏輯層再上,係要透過教育同人類與生俱來既邏輯思考

所以孟子果套就係相信每個人都有呢種「天生嘅能力」 做唔做到另一回事 冇法律底下如果教育極完美 咁就另計 但係基於現有社會失去法律 強姦一定通街係

所以我一早咁講
不過你知啦 香港人真名假 偽善
好多道德撚話一定唔會嘛
法律

係保障有錢人屌靚女

係防止窮人強姦靚女

法律

係保障有錢人屌靚女

係防止窮人強姦靚女

歪理講多幾次會變真咩屌你老母
樓主應該係fb發表偉論
一定好多人支持

話唔定強姦撚多啲呢?
對自己咁冇自信?

香討都冇5毛架
樓主又幾有道理
法律

係保障有錢人屌靚女

係防止窮人強姦靚女

都唔一定....

窮人有無機會都係睇人.....
樓主RIP

天性指最基本生物邏輯層

即係人天生係冇人性
你認唔認同

部分認同

所以我一早咁講
不過你知啦 香港人真名假 偽善
好多道德撚話一定唔會嘛

道德見到呢啲話題從來冇理性討論 淨係識負皮屌老母
其實我覺得唔洗討論人禽之辯、人性、天性、康德、道德、法律、對錯、殺人、搶錢呢啲都可以有答案,好簡單。

如果你唔想自己 阿媽、女友、老婆、個女 被人強姦,咁你咪唔好去強姦人囉。

生活上好多野都係咁架喎,簡單至掉唔掉垃圾落地就已經係啦。唔通樣樣野都要推論一輪先有答案既?

不如開Post討論掉垃圾落地係道唔道德、應唔應該、法律上係點、有咩策略、唔同情況下有咩唔同決定啦,好似都有值得討論喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞