我阿媽應該係呢個世界上最賤既女人

895 回覆
2509 Like 214 Dislike
殺咗佢啦 呢啲咁嘅仆街死咗都wfc
唔洗搵Agent搵分租房,你借咗去Share Flat網
咁佢就搵唔到

我之前同住家人都係痴線變態
搬出嚟開支打但開心啲
搬啦
又作故仔咩
老豆從來都無理過我,果時係粒聲唔出就搬走左,我係後來先知道佢自己搬去第度住
頭3個point都中左
等開返關嘅話去外國避一排先
直情整埋移民都重得
佢一定有精神問題
Borderline PD
佢真係成日將「夜晚斬死你再跳落去同歸於盡」放響嘴邊,當然佢係唔會響社工/警察面前講

同埋佢近來好鍾意一返屋企就不停鬧佢同事/老細點對佢唔好,沖涼又鬧,煮野食又鬧,坐係度又鬧
樓主mental state ok? 搵iccmw outreach la
Violent/ suicidal ideation
Self muttering
有冇咩奇怪諗法
之前搵過囉,ICCMW話因為老母唔肯見佢地,連透過第三方討論佢都唔俾(佢地社工話既),所以我無得同佢地接觸
好撚得人驚
去英國山卡啦
搬出去啦屌你 係味男黎架 忍咁撚多年都得?

住平價酒店好撚過啦
佢唔信身邊既人,甚至自己D親戚都唔信,成日話叫我唔好搵佢D親戚咁囉
試下再搵同一間或搵第二間。
佢成日鬧可以試下錄音,最好錄到佢話要揸刀斬人/跳樓既句子,證明佢有aggressive/suicidal thoughts.

另樓主可以argue 自己同屋企人有carer stress,比佢影響到生活既functioning,例如工作、睡眠同交友。
可唔可以詳細啲例如有冇話呢啲人呃佢,拎咗佢野,或者覺得依啲人講佢壞話?
iccmw唔係一區一間無得跨區求助咩?
無,剩係話D親戚唔可靠叫我唔好搵佢地
其實最終都係儲多啲證據
揾機會強制入院
或者等佢身體有問題
案主我勸你搬出去
因為睇嚟你搞唔掂你老母
其實之前錄過,亦曾經播俾社工聽,但果時社工態度已經非常消極,話「我唔知佢講乜喎」(雖然佢d廣東話好重鄉音,但佢可以同其他本地人溝通到,照計呢樣應該唔係問題,最多聽得辛苦d)、「如果佢返到工就即係精神健全啦」、「你知唔知我接觸過既client係返唔到工架,個個都係拎傷殘金啊綜援架」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞