我阿媽應該係呢個世界上最賤既女人

895 回覆
2509 Like 214 Dislike
以前細個讀書,考試就算考到第一佢唔會讚,考唔到第一佢就鬧,考到十幾名更加係狂鬧甚至籐條炆豬肉

到大少少上左中學,佢開始借d意唔俾零用錢我,人地同學有得出去食飯,我只能夠去小食部買個漢堡包頂下肚就算,過多幾年要考會考,最後會考成績返唔到原校,佢就話我讀書唔得唔好再讀落去,甚至唔准我申請中六學費減免,當面撕左張申請學費減免既表格,讀大學更加唔駛講,仲要我嘔返做兼職d錢俾佢

到出黎社會做野,佢要我夜晚8點前要返到屋企,就算返工返到夜左,佢就會不停狂鬧,拎返以前會考成績黎鬧,話我會考唔夠分讀唔到書要返工返到咁夜,做左兩三年諗住想讀返個master,佢知道我想報master後就發爛渣,又話如果accept個offer會斬死我,最後雖然有u收我但都無accept到,到最後呢幾年想報master都報唔到,身邊好多同學都讀左master升左職,而我仲係打緊份牛工,到俾家用時佢又發爛渣話我會考成績唔好結果要搵份人工低既牛工,又話人地俾家用閒閒地幾皮野,我就得果幾千蚊咁細奀

最攞命係佢對我既控制仲多過以前,以前出街11點返黎都仲可以,呢幾年同人食飯睇戲,一遲過8點返佢就發神經,莫講讀master,就算去讀d短期興趣班都唔得,跟住又成日搵d細唉野鬧,d野唔係擺係佢指定既位置又或者出街唔記得閂窗,佢就會鬧一餐,鬧我冇用甚至鬧埋老豆、阿爺阿嫲甚至拎把生果刀指嚇我,試過報警但佢識得一聽到警車聲就放低把刀扮斯文,結果成日就俾差佬話我濫用報警熱線

跟住半夜三更訓訓下覺佢會突然開門(佢唔准我閂門,話過一鎖門就會搵鎖匠開門然後鍊死我),然後指住我黎鬧,又係鬧我無用會考成績唔得出黎打份牛工老豆阿爺全部係劣質基因之類

到我朝早返到寫字樓,佢一係屋企就會打電話俾我老細問我係寫字樓做成點,然後一返到屋企就借意教訓我話我應該要係公司點點點,連我老細都覺得佢煩,私底問我有冇辦法帶佢睇精神科

我試過搵社工,希望社工幫忙,但佢一見到社工就話唔需要麻煩社工,叫社工唔好同佢傾計,社工就話我媽唔肯見社工,加上社工覺得我媽精神健全,最後無再跟進

真係唔知仲有乜辦法
好撚癲 你忍到仲撚癲
試過啦,前兩年租過觀塘D套房,跟住佢會好努力搵地產經紀起我底睇下我搬左去邊,然後係業主面前講我壞話,話我係套房入面食煙同帶埋朋友玩通宵(當然我從未試過咁做),然後業主就話唔肯租俾我,結果要搬返去同佢住
咁大個人都咁
潮文?
不如搬出去啦,咁憎佢索性家用都咪撚俾
不如搬走
搬出去住
成家
你阿媽認真係有情緒病
長遠都只會係咁樣搞到你地
搞到樓主你讀唔到書升唔到職
搬走斷絕關係吧啦
我老母都好賤 不過對我係漠不關心
咁你應該去遠d地方

搬去d佢估唔到既地方
我就唔信佢咁大勢力呀搬去第二區,乜嘢都唔好俾佢知,我撚唔信佢咁都控制到你
斷絕關係,改名,移民

樓主你再咁落去,係會連你自己都離唔開佢
咁樣都係精神健全?
如果唔係冇錢
我一早就搬走左
佢仲要癲到我著乜衫梳乜髮型都要控制,我著件唔係佢想我著既衫出街佢就會瘋狂鏟我,一鏟就鏟足個零鐘
你呀媽癲得咁”暈秦” 你老豆點頂得佢順?

不如你試吓裝cam影唒之後 送佢入青山?
轉電話號碼,再搬,直接搵業主盤或者搬遠d
青山醫院

地址 新界屯門青松觀路 15 號
電話 2456 7111
傳真 2455 9330
電郵 cph_enquiry@ha.org.hk
移民
難分真與假
老實講
你都有相當責任
條路要行係你自己
你老母陪唔到你一世
咁大個人自己決定自己未來喇

打999話佢企圖自殺
成家夾埋話佢好想死又自殘
就可以入青山鎖佢一頭半個月食藥加做檢查
如果途中佢展露真面目發癲就更好
順理成章長居青山

btw由會考成績個日你無堅持個下
你已經輸左往後嘅人生
唔想再後悔往後十年就快d將佢收歸比番青山
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞