我阿媽應該係呢個世界上最賤既女人

895 回覆
2509 Like 214 Dislike
屌你老母一撚定係轉個頭上新聞
記者作文Account
係咪親生
點樣無讀中六又讀到master?
去英國
走, 要唔比佢搵到有幾難?
睇你有冇心做, on99搬番去係你自己問題
未有疫情時, 大可以working holiday離開香港幾年, 睇下佢可以點搵你
點解你要比佢控制你呢
好慘......
真係一通關就登報斷絕關係,再盡快移民,完.
下 比我就一早打左佢一獲 等佢驚撚左自己就點都得
Agent點會咁易爆個客d資料,就算爆咗,你估咁易搵到個業主嚟唱?
等睇晴報登呢篇作文上報紙
唔係親生?
01 d講故佬 你應該講中
唔好傻啦
入青山其實都幾難
你要係普通診所話你有需要
佢先會寫信轉介你去睇精神科
精神科醫生覺得你有需要先至會安排入院
同埋唔一定係青山
而家咁多租屋app你唔好再經地産AA搵地方住
直接走啦
呢啲老母當冇好撚過
請善用起底功能
佢點樣搵到你個agent?
第一agent咁樣唔保障客戶私隱 打去屌爆佢啦
第二 如果你老母係咁神通廣大 試下搵個信得過既朋友幫你簽張約啦 你唔留資料 搵唔到你啦掛?
揾律師 你老母做啲濕9嘢嗰陣錄佢音 寫日記詳細記錄佢啲控制行為 記錄越多越有說服力
其實仲有好多方法 不過最尾都係睇你幾有決心脫離佢控制姐 點都要show俾佢睇 佢點嘗試控制你你都會反抗 你要同佢斷絕關係 加油啦樓主
AL之後去左讀副學士+Top up
未必一定係關精神病

個人經驗係要搵個「外人」震懾個老母
「外人」需要係一啲會經常接觸到既較高學歷人士
所以係老師/社工/輔導員/psychologist之類
只要上面班「外人」見面初期建立到個權威
話比父母知呢一刻由「外人」take control 個小朋友

不過上面班人通常都好怕事
見到啲咁既老豆老母都會淆底,驚比人投訴
收集佢家暴嘅證據 搬完屋再向法庭申請禁制令?
都有諗過出禁制令,去過d免費律師諮詢,佢地潑哂冷水話搞禁制令要幾萬銀又要自己出庭,就算有證據,人地個官仲要未必肯批
咁又讀到?同你開頭講既野唔對喎,佢唔係斬你咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞