我阿媽應該係呢個世界上最賤既女人

895 回覆
2509 Like 214 Dislike
巴嘅話怕老母真係笑咗,牛高馬大講嘢大聲少少佢驚返你轉頭添啦
正解
你要睇醫生多啲
如果我阿媽係咁我晨早話知佢死係我面前
儲夠錢就搬走不相往來
有手有腳唔識學周凱亮?
痴痴地
好恐怖,樓豬獨生子?
到底有幾得閒先會哂咁多心機作咁大編野出黎呃人
美國精神醫學會出版的精神疾病診斷與統計手冊第五版(DSM-5),以下九項症狀,如符合五項以上,即是診斷邊緣人格的主要依據之一:

1.無法忍受被人拋棄,一旦發生,會有激烈反應。

2極端的思考模式,是非對錯以自己的認知為中心,極易造成人際衝突。

3有自我認同障礙,自信心低或過度自信,因此影響人際關係。

4情緒低落時,會有自我傷害及放縱的行為,例如:飆車、瘋狂購物、傷害他人的衝動。

5會藉由輕生、自殘等威脅他人不得結束情感關係。例如:情殺。

6不合時宜的爆發憤怒情緒,或對憤怒難以控制,例如:校園傷害槍擊恐嚇。

7情緒失控時,憂鬱、焦慮情緒會持續數小時。

8害怕孤單,經常有空虛感。

9在瞬變中,出現與壓力有關的妄想,或嚴重解離現象。

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E8%BE%B9%E7%BC%98%E6%80%A7%E4%BA%BA%E6%A0%BC%E9%9A%9C%E7%A2%8D
發現控制狂父母都係match到一個性格軟弱好就得人既仔女
好多時所謂反抗唔到都係唔想同屋企有衝突,唔想破壞家庭關係
細細個老母打我
我打番佢 真係一拳拭落去嗰種打 同埋掟刀
從此佢冇再打過我
領唔領悟到睇你
屌喇媽 又作故仔
呢啲人
我覺得仲當佢係阿媽已經十分戇鳩同愚孝
俾我真係話知佢死係我面前
我實搬然後不相往來
起樓豬底
有好幾個po又真係幾符合
例如社工果啲
不過當花生食
樓主有冇遺傳到老母嘅病?
聽落怪怪地咁嘅
報狗啦
有時都嘈過架,我都可以好硬頸
不過有樣野好,冇隔夜仇

先可以維持現狀到宜家
伯母有精神病?
假膠
樓主啱用
樓主自己都好大問題
講真 你有份造成你老母咁痴線
你搬走左再搬返返去 咁都忍到?
比我係你 登報斷絕關係 再黎煩鳩你就報落備案
人都大個 有獨立生存能力 就的起心肝保護自己啦

Btw假膠死全家
仲諗住認真俾啲意見你
再睇下啲post原來又係尻吹
你要惡過佢 problem solved
如果佢係我老母應該毒撚死咗佢
業主趕我走仲可以點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞