我阿媽應該係呢個世界上最賤既女人

895 回覆
2509 Like 214 Dislike
連登不嬲多弱智
點解會有你呢啲咁無聊既人,唉
一係你死,一係佢亡
而家全世界都向香港人開門
再唔係都仲有Working holiday
係時候出去搵返屬於自己嘅時間
請佢去台灣. 神童佳你聽過未?
移民去英國 重新建立自己嘅生活自己嘅家
咁辛苦你都捱到 喺英國重新開始你一定會成功
加油
假撚到

1. 返工返到可以有埋你老細電話
除咗係你自己俾佢我真係唔知可以點做到

咁如果你做公務員佢係咪日日打去問林鄭你返工返成點?
你喺百佳返工佢咪日日打去搵誠哥傾電話?

2. 租樓嗰度仲戇鳩

已經先唔講個agent有冇可能幾個月入邊每一單deal嘅客都記得
就算佢記得,無啦啦有個人話問佢攞個客嘅資料,又會講兩講就俾咗啲資料其他人,而唔係當佢白撞
咁你唔去投訴個AA?牌都釘得到啦

仲要話因為咩「食煙帶朋友去通頂」,
租咗層樓就算真係食煙同帶朋友去通頂,究竟有乜撚嘢問題??
然後個業主話唔租就唔租,唔撚使簽租約?口講口賠?

講埋其他agent嗰啲真係得啖笑,唔知仲以為大陸果套社會信用評分實裝咗落香港
全行地產佬一撳你身分證就知你阿媽話你食煙帶朋友通頂,連個業主一望你身分證就知道你係乜水要加錢先肯租比你
個個聖人上身,佣都唔要幫你阿媽教仔

似係啲小朋友吹水但又唔知實際係點運作
亂鳩咁噏
樓主都係犯賤
假膠搏上報
咁唔好搵agent同朋友夾住先得唔得
總之唔好用自己名

但離開香港佢就咩都做唔到
你老豆阿爺同埋你都幾撚廢
讀唔到大學又可以報master 仲有學校收係咩玩法 定係我太認真
俾少少想法你,可以參考下
首先如果佢本人講到明唔肯見社工的話,咁一般家庭社工的確唔可以繼續提供服務,呢個係私隱嘅問題
但你自己作為家屬仍然有求助嘅權利,但唔係去家庭服務中心而係綜合精神健康服務中心
你可以自己去搵佢地傾下,了解下媽媽呢個狀態會係咩問題同埋應該點同佢相處或者點溝通

另外作工作上同d老人院護理員傾過,如果有院友開始發癲,佢地係會盡力煲慶佢等佢爆,最好有埋暴力咁就可以報警送佢入院
當然,班狗上到黎90%都係大事化無小事化無
但只要你老母真係慶,最好攞埋刀咁佢地就冇得唔做野
巴打你真係社工?
似嘆息橋陳奐仁
我都覺佢老母似邊緣性人格障礙多過精神病
無喊生喊死
應該唔係
食煙會導致你租唔到屋?
呢度兒登丫麻
你都寫篇頂死樓主
點解你呀媽會搵到你用邊個agent 租屋
我真係唔撚信
利申 一畢業就搬就脫離原生家庭
plot twist : 樓主先係癡左線果個 自己虛構個癡線阿媽出黎逼害自己逃避自己既失敗
好撚假
好過樓主唔敢反抗
連縮都唔敢縮
起碼你老豆搬到啊
你連搬都會比老母起底係咩事
你咪成世都係咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞