Samsung Galaxy 集中討論區(117) 三星捨得出Email派耳機未 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
想問下s21 差電個陣會著芒 邊度可以熄
無咩可能,用咁多錢研究hm1,gn1就係想賣比人。佢9合1+大像素起碼玩幾年,分分鐘明年16合1 + 1.5mp都有可能

this one?
尋日有師兄教點set省電mode,但我整左都自動跌去60hz....唔知係咩有step做錯......

先揀120hz(唔好確定),返省電模式setting(長撳省電模式),開咗之後再跳返去refresh rate果板,撳確定
120hz 同省電模式要開多工做 唔可以返回
真正step為
顯示>動作流暢度>普通>應用>
再㩒返入動作流暢度>最佳化>咪撚㩒應用
向上拉通知列>長㩒住省電模式>右上角開啟
Alt Tab 轉返去設定果頁 <唔知咩黎就算啦,溝通唔到
個版面應該係動作流暢度,最佳化灰色左
但因為你先前已經㩒左最佳化
所以你可以㩒一下

應用!

yeah,得左,感謝
恭喜
其實想問下,又開省電mode
又開app booster,係咪姐係多舊魚?
冇衝突

得益於少鏡頭
s21+ 散熱面積比s21u 大多了
比865+ n20u仲涼
想問大家個Samsung 八達通有冇拍得比以前差左?

明明以前開始嗰陣用Note9好順,但我上個月用到開始拍幾下先上到巴士,我以為係部機開始老就去換左部S20 FE,但都仲係成日都拍唔到上車
咁s21散熱?
部部機都會著mon㗎喇
換錯機 FE 出名 Smart Octopus 遲鈍
S20 FE不嬲touch同八達通都有問題

係condom機
差緊個陣 長期always on唔係插個下喎
係always on入面又唔覺眼有settings
會唔會你自動熄mon時間較長咗
local vpn,data唔會經過third party,大部分ad blocker 都係用依個方法
入電池到搵
用blokada點解唔用netguard
Off "Always On"
係settings入面 --> Battery --> More battery settings -->off "Show charging information"
淨係UI已經贏曬netguard
想問下s20系列升曬an11未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞