[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(39)

1001 回覆
78 Like 7 Dislike
lm
大家改嘅名都好頂癮
串埋睇成個蝦乾人生出曬嚟
Protein (朝早食果隻加水炒蛋)
考古真係好有趣
由細到大屋企都係湯還湯 餸還餸
煲湯之外仲會有兩三碟餸有菜有肉
第時蝦佳食湯渣撈飯點會長肉

利申 普通人家
蝦乾之前就係包到角仔咁
影張食飯圖都要用相機
佢做人都幾攰
個飯係浮出黎!浮出黎架!
自作孽怪得邊個?
希望蝦佳有呢一日就真
佢宜家咁湊法大個有冇自理能力都係個問題
糟!透!了!
muffin變雞腳黎同大家say個hi
一日之內淨係洗衫煮飯同洗化妝掃就話自己好Productive
唔怪之得做多少少嘢就累!掛!了!
做三樣咁簡單既野都productive
定佢唔識咩叫productive
咁讀u個陣返完學chur埋final 再返partime 再返hall 煮飯叫咩
好心佢收埋自己咪再柒啦
洗衫 應該係放d衫落洗衣機炸? 咁都當一件事
定佢要去河邊用洗衫板 洗呀
餐墊(倒轉的)
講真架?
佢係咪覺得加咗水隻蛋大咗protein都會多啲好似防曬系數咁
上個post爆咗留唔到言 呢度貼上個post條link講返
https://streamable.com/xynxcl

係咗loop完條片... 真係覺得心酸
7個月大 爬都唔識爬 只係喺度梅吓梅吓咁郁
動作好生硬 長年累月不停咁瞓
無表情 無笑聲 無同隻臭蝦有互動
出盡全力向前都只無想拍打個camera
(呢吓覺得心寒 因為角仔眼神都幾暴力)
冇一個初生嬰兒要受呢啲唔人道對待

臭蝦淨係掛住Focus鏡頭
隻眼放晒電咁做笑眼表情好嘔心

日後角仔真係畀醫生確認發展遲緩
而臭蝦又唔畀錢醫同做適當治療
長大咗 角仔有日癲起上嚟刀斬蝦乾 同蝦公
都係自己攞嚟
我一星期都煮兩至三次晚飯(1菜+1-2餸+湯)
返完工去買餸, 返到屋企仲要備料同煮埋
之前仲會上yoga/trx堂
咁叫咩?

仔唔識湊又做人唔踏實
妄想要出名要爽爽地賺錢
連自己家庭崗位嘅嘢都做唔好
真心垃撚圾
大學生(爆seed)
佢舊節瓜有半隻碗咁大舊
買咗把1400蚊嘅刀 好心用黎切細舊啲
productive...做呢3樣野既時間加埋有冇3個鐘?
係喎 嗰陣我蝦已經有洗衣機(療癒)
咁「陽春」都好意思po
軍人食呢啲晨早亡左國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞