[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(39)

1001 回覆
78 Like 7 Dislike
屎忽痕考下古
下圖慎入佢條片入面仲話戒凍飲零食再加自己煮條腰瘦咗日日大量carbs點撚樣瘦啊
大戶人家有新片
海老干しのせいだ
點解連登頂得順呢個八婆post仲要開到39

上個post 有絲講起阿花之前講孤寒KOL痴的士
條片仲有段係話同KOL出job,當日有共識一齊坐左5程的士,嗰個KOL都唔主動出錢

唔知係咪依次台北JOB呢
仲有行夜市有人夾錢就死食爛食

2021重新出發後隔幾日就po
唔會掛 咁柒
但阿花又真係有follow 追撃蝦乾個ig
我代入角仔個角色咋
光脫脫黎到呢個世界
對呢個世界乜都唔知,一張白紙
蝦乾兩公婆就係佢既全世界

所以佢遇到既野都會全盤接收
係佢對世界既第一印象
當左個世界就係咁
亦都唔知究竟乜野係啱定錯
(佢唔會分得到原來淨係佢呀媽俾唔到安全感佢,而唔係全世界人都咁冷漠。佢係接收左個世界就係咁冷漠,喊都唔會有人理)

慢慢對世界既認知(至少心理/潛意識上?)會扭曲左,同正常人唔一樣呀

所以話蝦乾好無腦
佢冇係個仔既角度出發
佢教人話確定個仔「只係冇安全感」就由得佢
你咁大個人梗係咁講啦,生存左咁多年
間屋又係你住開,實有安全感

但由角仔角度係佢對呢個陌生既世界感到好驚
佢果陣2個月到仲要本身隻眼都未發育好
睇野仲濛查查
長期向兩個至親去求救竟然冇人理
你話俾我聽佢個心理會變成點?
無其他技巧 只好硬著頭皮吧~
或者 (諗住r)
Maid Maid 真身
到而家都唔係真心認錯 佢想重頭黎過都係為自己kol嘅image,個仔真心慘
改咗
之前個po去到22 23果時 其實得十幾個絲打講野
我同另外幾個絲打 包括上面元朗絲同nana 個個cm都有負皮

去到25之後蝦乾就痴左線 個個cm都有負皮
唔怪之得媽媽手一直未好返啦
蝦公長唔大咁
不過可能蝦乾影張相都大半粒鐘有排等
所以兩件都抵屌
蝦乾唔識字要打殘體
LC煲白粥特別好味~
望到都覺得吉喉嚨
其實都幾悶……仲想同大户人家鬥
日日 mon po 都唔湊仔
有冇絲打知係邊個kol?
蛋黃(無法置中)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞