[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(39)

1001 回覆
78 Like 7 Dislike
你個留言好正呀
呢個post可以令人更加明白點解會越來越多人睇唔過眼出聲!就算未做人阿媽,但凡有同情心,都心痛角仔
蝦乾風光時,睇過一次佢d片嫌廢冇follow過,
都係近排呢個熱門post,和各位圖文並茂嘅留言,加金鋼棒,先知佢原來咁多衰嘢柒嘢
希望蝦乾專心湊好角仔,唔好再做beggar,正正經經搵份工唔好打算呃錢(我知好難ga la
個食譜係咪佢用procreate寫出嚟
認得出佢啲字跡
唔係話有學書法咩⋯⋯⋯咁醜 好唔療癒
三片肉
海老干
工作辛苦一日,放工返屋企見到呢啲gei嘢(拿!呢啲先可以叫gei嘢,角仔唔係gei嘢),外賣好過啦!
成兜洋蔥飯,唔睇多次張相都睇唔清塊肉仔係邊
佢究竟研究乜可以煮到呢啲gei嘢,乜都乾爭爭
咁就可以立足?衰d講,佢同佢老公平時食開屎ga?
BTW, 碗同匙唔同色,好唔療癒啊!
Lunch 唔想煩求其煮既野都俾佢講到家傳食譜咁
笑到仆街,粟米芯點樣無與倫比的美麗
Hagone真係好撚識吹水
唔知佢係咪一心自稱自己係銀行家太太
唔知咁砌啲肉係想點 可能係好療癒但我覺得好唔自然
佢真係勁屎懀
可能細個跟婆婆大 又冇咩家庭教育 搞到個價值觀勁扭曲
Btw 慎入
啲文筆真係究竟佢點入到be做編輯
無可取替的香味
佢係咪想講獨特 但又死都要用啲四字成語嚟買弄文筆
好似上次個溫泉蛋係血流成河咁
你又inspire o左我 其他絲打可以叫 媽媽手(絕症)
多o左一個follower咁多 叻
舊post有人答,點解文筆差都可以入BE做編輯
可以參考吓

哇屌 究竟啲秋葵有冇煮過
跪求蝦乾唔好再生
好慘 佢個世界真係好細
頑皮臭小孩 (麵包)
醜矮包 (凹凸不平)
高過高以翔 (麵包)

又可以整一堆新名
蝦乾仲俾奶算係咁啦
角仔出世後生活不似預期 俾人追擊追到39
點解仲要善待

見得多到以後都唔想再食
係咪搵緊我
我係多謝你先
緊係收埋啦 唔通攞出黎買餸益隻蝦公咩
又唔睇下隻蝦公搵幾多錢 有得佢食算好啦嘈嘈嘈
我蝦妹全盛時期出個post都多過佢半個月人工啦
佢比幾多家用咪買幾多餸囉 打完斧頭之後係買呢啲㗎啦
去買餸唔洗比水腳咩
蝦乾生完仔 叫林俊明砌張BB床 佢都多多聲氣
上面又有絲貼左佢係飯枱食住飯打PS 好難頂成個細路仔咁
[
唔係用落佢身上就唔值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞