同男朋友分手之後發現有左bb 好崩潰

744 回覆
215 Like 1450 Dislike
唔好生吧 宜家你俾母性基因控制緊 落左佢過一排就冇事
做人父母好難的 唔係愛錫佢就夠
你毫無準備之下生 就算你唔後悔
個仔第時怨恨你既機會都好大
你一年前啲po 嗰陣有冇諗過自己會咁
睇得出你好著緊個新生命
其實你都有經濟能力
如果你決定咗 將來做個好媽媽啊
你害撚死個細路
生完佢會專心理你同湊仔
我都怕佢問起上黎我唔知點答
好驚佢係學校俾d屁孩笑佢
然後佢會比較自己同其他同學仔
家長日個d又係kick手
唉要再諗諗
對唔住,妳比我感覺真係有少少幼稚。
妳覺得搵醫院、床位、諗生完點凑煩?
咁第時搵學校、升學咁點算?返返下工,個仔同人打交要妳去見家長咁點?

生咗出嚟咩都抵返?生出黎只係開始。
唔好因為一時衝動就搞到個細嘅一世。

要生,fine。唔好只係prep妳心理準備,prep埋之後嘅支出、收入,睇埋 worst case scenario (如比人炒之後失業大半年)會唔會仆街。妳做risk,唔使教啦?
以家你有咗bb佢都繼續出去玩?
如果唔肯定有無戴套仲要夾硬話係天意要生出嚟
我真係屌你都費閪事
只能講一聲條路自己揀
窮人生仔正仆街
人地咪講次次有戴盲?
有避孕都有左
就唔可以怪樓豬啦
不過真係要唸清楚係咪真係要生囉
屌你咁有錢一開始就講啦 使撚驚搞唔掂咩
仲要睇真啲做咗幾年嘢喺銀行做可以自己買樓過到壓力測試份人工都唔低啦

認唔認多個仔呀
應急錢果d,問朋友借住先得唔得呀,
見你有避孕唔係亂比人搞果d MK妹就好聲好氣覆你啦。
係喎 自隊
買樓=一炮俾曬/供完

樓豬係叫供樓
你個b前世都欠左你地
條仆街姓何?
你有錢一定係開刀 錢唔夠嘅話問下你阿媽借啦

順產生佢出嚟你以後唔使搵男人
我今晚就約阿媽出黎傾😭😭已經好耐冇見過佢地 好緊張
仲要諗住叫屋企人幫手湊 屌佢on99
為你一己私慾 就咁大犧牲咩樓主
矛盾只會愈來愈多
個仔怨恨你既機會又大 同屋企人衝突嘅機會又多左
如果係女嘅話都好少少 如果係仔 你就等仆街
你知點做一個男人?
自己都搞唔掂就算撚數啦 養隻貓狗好過
滿足個老母害死個仔
有料爆?
都幾on9,投胎前唔望下個父母家底背景主動揀hardcore

我就唔信太on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞