同男朋友分手之後發現有左bb 好崩潰

744 回覆
215 Like 1450 Dislike
想幫樓豬埋單
唯有努力工作
你覺得應該過左probation先講 定宜家講定
怕佢趁未過probation炒左我
My advice, abortion
如果唔幫湊咁你點
阿媽個邊ok既 有三層樓 又未退休每個月都有錢
我有搞下生意 有正職 但始終唔知開支幾多 有啲擔心
去家計會落左佢啦
轉工個下加左25% 不幸中之大幸
對後代無保障而要生佢出黎,你覺得自己唔仆街咩?

1.你做單親媽媽,又唔係有錢到唔洗搵食,本身就無時間陪佢,未必俾到家庭溫暖佢
2.佢返學之後又可能被人笑無老豆,有童年陰影
3.你未必可以提供穩定而充裕既物質生活俾佢
4.假如你第時搵到新既男人,人地唔鐘意你個仔/女咁點? 你好為個仔/女,同個男人分開,第2次呢,第3次呢?唔會覺得被仔/女累左?
.
.
.
生乜鬼 去家計會搞掂佢啦
我今年25,仲未接受到呢啲驚喜,所以長期食避孕藥
有左炒得咩?而且做得銀行都唔細,唔會咁閪
係佢架 同居咁耐 放工就返屋企煮飯等佢返屋企 晚晚都一齊 佢自己都話信我
傻閪直女
俾人屌預左
你男朋友有心中出即飛你
又似wor
你啱
點死都唔好返屋企 我係你會係咁 本身已經輸 仲要返去輸埋尊嚴 成世抬唔起頭做人 「你睇下你之前幾大口氣 依家咪係要返來食我住我」我唔係食花生 我真係寧願死都唔會再返如果搞到斷關係 話晒有幾個best fd 應該頂到嘅 加油
邊個叫你畀人中出啊,抵啦.
點解要生出黎?你比到好既環境同快樂佢?一出世個bb就無左爸爸,唔好害個小朋友同害自己一世啦。
都岩 咁大件事係要諗清楚
搬黎搬去仲大壓力 又要諗係個邊點維生 點湊b
起碼香港仲有班朋友同親戚
唔好害咗個細路啦
佢無辜㗎
有得揀你都唔會想喺個咁嘅環境長大啦
講咩珍惜生命,你生佢出嚟先係害咗佢
做人唔好咁自私
有3層樓都要同你分手?
如 僱 員 在 發 出 懷 孕 通 知 前 已 被 僱 主 解 僱 , 她 可 在 緊 接 解 僱 通 知 後 立 即 提 交 懷 孕 通 知 予 僱 主 。 在 這 情 況 下 , 僱 主 須 撤 回 解 僱 該 僱 員 的 決 定 。

原來可以唔交住 但係你要準備定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞