同男朋友分手之後發現有左bb 好崩潰

744 回覆
215 Like 1450 Dislike
點解要生?
家計會咪有
咪生啦
婚姻冇得勉強 你前男友冇做錯
佢唔堅持 但你堅持 日後有咩唔如意唔好怪個細路
放過自己同個小朋友啦
真心建議你唔好生
會後悔
為咗個樣都未見過嘅bb放棄人生同最後青春
殘忍都咁話 個細佬第時都可能怨你做咩生佢出嚟
又冇老竇 你又唔係特別有錢
落咗去重新出發la
雖然樓主未必睇到 但想講聲加油 辛苦晒
一定要努力挨過
意咩外有左你有扑野架下話
你自己要返工已經比唔到個開心嘅童年佢
反左面還反左面
為左個小朋友 主動啲搵屋企人幫手啦
冇結婚比咩贍養費
你咪L痴線,害左自己又害埋個B。
去私家醫院好啲
Ok
睇左你段野好多次 多謝你冇當我假膠

老實講都會想有個人陪我過世既 但我相信總會搵到一個唔嫌棄我既人 可能係好多年之後 隨緣啦
其實我身體真係唔太好 今次有左 可以話係又驚又喜 因為我冇expect一個大病完又虛既人可以帶套都中獎 所以我有私心地想keep住bb 我知好多人會話我自私 但當我見到bb係我肚入面 個種感動係好難用言語表達

我計過條數 如果租到出去 我供樓唔駛兩萬咁多 自己平時唔太洗錢 上個月都係5-6000 加埋阿媽可能幫下我 洗費我諗都頂到

我問過同事 back office好多年都冇炒過人 不過會凍薪 炒親都係front office 我諗暫時安全既 加埋我有牌個啲 都唔會搵唔到工既

希望今晚可以同屋企人冷靜理性咁傾下啦我老豆應該打死我
炒人就幾時都炒得 只要賠足錢 俾足理由就得
當然probation未過既時候講咩理由都易d啊嘛
$360 45mins ok?
一定唔會,用正能量去面對啦!將心比己我絕對不會
睇完覺得個男人好撚賤
屌,用下腦啦,唔好害埋下一代。。。
我連有咩要食 有咩唔應該食都未搞得清😭🤮

我老豆連我whatsapp都block埋...
岩岩想搵佢 約佢出黎 發現被block lol
佢個情況就擺明錢唔係最大concern啦
樓主明顯係驚第一次湊唔掂俾唔到溫暖佢啦
又有一定經濟基礎又有屋企人肯幫手
上來開個post拎下意見廢事行冤枉路又要俾你鬧
生命嚟架你估話落就落呀
試下民事索償囉 話條仔自己除套
好似經家計會可以合法墜胎 養唔掂墜咗佢有咩問題
真係好多痴線佬
同問 就快為人父親都仲掛住出去玩
個陣決定生出嚟係大家共識?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞