同男朋友分手之後發現有左bb 好崩潰

744 回覆
215 Like 1450 Dislike
此post已完

各位唔洗擔心樓豬點養自己+b
生 生多個阿妹都得
男朋友唔要?
On9波台狗,又扮女人
我地次次都有帶套 唔肯定個次有冇穿...
根據池川明醫生的統計數據,對年齡平均4歲的1,620名幼兒進行的一次調查顯示,33%(534人)幼兒有胎內記憶。另外有21%(335人)還保留著誕生過程的記憶。池川明醫生表示這些統計數字之外的孩子,並不是說他們沒有這方面的記憶,而是他們的父母沒有問過孩子這方面的問題。如果每位媽媽都問問自己的孩子,也許都會從天真的孩子們那裏聽到令你暖心的話語。

池川明表示,很多孩子都說,他們出生之前在柔軟的雲彩上面,與天使和仙子們一起生活,並在全世界找尋他們認為無人能夠代替的最優女性作為人世間的媽媽,然後離開舒適的天上,飛到媽媽的肚子裏去。而且,孩子在媽媽肚子裏面就已經有了感情、感覺,還能做判斷,還能跟媽媽溝通,而胎兒所經歷的這一切,他們出生後都能夠記住。

池川明在書中記錄了一個孩子的回憶:很多仙女一起進入媽媽的肚子裏面,然後大約5個仙女回去天上,剩下的仙女就將他的身體做成人類的模樣,等鼻子、眼睛、耳朵都生成後,就可以出生了。

有個10歲的小女孩說,在雲彩上往下看的時候,看到媽媽很溫柔,就決定飛入媽媽的肚子裏。

其實我都相信係小朋友簡自己父母
佢哋bb個陣冇金錢呢種諗法 因為純真
所以只會簡鐘意既人做父母
我希望你唔好落左佢
為左佢堅持落去
你會有更加多生存既動力
生小朋友係有少少壓力同辛苦
但你同樣得到更加多開心同回憶
當佢第一次行路第一次叫你媽媽
你會喊 因為真係好感動的
當佢有少少唔舒服你會訓唔著
你會感受到做母親係幾偉大
你會不斷抱怨點解唔舒服個個唔係我
做母子都係一種緣份,你要珍惜
加油!有咩事可以開post呻下

利申:我都係一個爸爸
扮咩,又想呃人錢
懷孕問題一律建議墮胎
建議你唔好問 到時出門口返工前先問
偽單親
成日走左出去玩
留名睇連登仔埋單

日日睇著個仔愈大愈唔似自己,個仔係條女同第二條仔既心血結晶,都咪話唔興奮
唉 又一個夾硬生嘅女人

所有野都唔 ready

講緊個細路幾十年嘅人生

一句我會努力就夾硬嚟

最後兩頭唔到岸

自己又搞到一鑊粥 生活 情緒 乜撚都崩潰哂

個細路又可憐 悲慘童年 影響埋性格

呢個社會愈嚟愈多呢 d 人

就係因為個女人當初一句唔忍心
一定要生出嚟。
唔知妳真心定假膠,不過我真心去回妳。

首先,如果前男友係決斷到唔認個細嘅,妳生出黎基本上妳完全自己一個養。供樓去一忽,個細嘅又食一忽,妳經濟壓力會好大。

當然,可能妳屋企可以經濟支援,但問題係妳會唔會打算搵個伴?要記住,妳落過仔,唔講無人知。但生出黎,買大送細嘅時候,少好多選擇。同樣情況,問心如果有個男人帶住個仔同妳結婚,妳又點諗 ?

第二,唔該查清楚,新工都好係咪真係無有薪產假?
聽妳語氣,啱啱燒完一舊錢比首期買樓,妳會擔心之後供樓問題,即係剩低可以燒嘅唔多。如果,仆街啲講句,妳生完無耐比人炒咗,咁點算?要記住,而家經濟比武肺搞到殘晒,但最差嘅都仲未到,到銀行開始炒人嗰陣,先開始差。

第三,無追post,妳年紀幾大?搵大概幾多一個月?
做銀行risk都係好位黎,我當妳家用唔比,供樓燈油火蠟一個月2萬,自己洗1萬,比個細嘅再加多1萬。一個月最少都3-4萬啦,妳月入要幾多先頂到?

如果係30幾,今次唔生過2-3年都仲有機會,何況而家做人工流產技術真係好好,妳未過15-16週,對身體影響唔會好大。係好痛、係好唔道德、係生命呀,但妳如果無準備就生出黎,對佢一世仲大影響。

我拜托妳,如果真係打算生,起碼唔該即刻同屋企人商量咗先。唔係到時要請工人又一大舊錢,到時妳就變到無咗份工就仆得街。

當然,如果妳月入成8-9萬或更多,儲蓄有幾球、經濟上無問題嘅,隨便生。作為一個網上討論區嘅9upper,之後點,根本唔關我事,只不過,唔好因為呢一刻嘅衝動、於心不忍而去搞到一個細嘅一生兼將自己迫到無退路。
你都痴撚線
首先真心恭喜你先
有BB當係緣份, 起初實係辛苦
我同連登仔應該唔同意思反而係建議你生
我諗你都係後生, 生完大把機會
揾個毒撚埋單囉
唔好意氣用事害左佢又害左自己
點都好,注意身體
營養吸收要均衡,想bb/自己健康要做
功課一個人好辛苦架
搵下身邊有無有經驗既幫幫手/俾意見

屋企人無隔夜仇既,可以咪搵翻

btw諗清楚先好生/落,一世架
唔好俾荷爾蒙影響你理智既決定
有三層樓 都要開post 問。。。
除非你打算送個仔去哈羅讀 如果唔係就無需擔心支出
咁嘅身家 真係打算生你嗰幾個月無薪產假根本無影響

8個月後又有個嫲幹出世

聽完你晒命班連登仔仲崩潰過你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞