同男朋友分手之後發現有左bb 好崩潰

744 回覆
215 Like 1450 Dislike
面對大事大非 不要聽任何人意見
但我們可以給你情感上的支持
但係你要諗清楚係,有機會咁就一世,你之後未必搵到伴侶,作為男人真心講句,除非對方真係好鍾意你,否則都會介意去養對方仔女

同埋你嘅生活圈子都會大大縮水,因為你將來嘅時間同精力都會擺喺仔女身上
講經咩
狠心d放棄
有親戚都係咁
結果離婚收場
最後會害左小朋友一世

你生佢出嚟你就有責任俾最好嘅生活佢
....就算完整家庭再加有長老幫手
湊B都一啲都唔容易
你仲要得一個人

女人成日以為生個小朋友
生活會因此苦中帶點甜?人生有返動力?
產後抑鬱唔講得少架大佬
自己都未必顧得掂
點樣湊多個
捱過咗BB時期 仲要返學呢
出入接送 陪佢玩 陪佢讀書
工人同長輩都唔可以代替母親嘅角色

樓主真係回頭是岸
生咗就冇take 2....
嗱 公道啲講句 你家底好過好多人 你經濟上嘅壓力已經細咗好多 但生小朋友始終唔係有錢道得 你重要擺好多心力時間落去
雖然已經2021年 但好多人對單親媽媽其實重有偏見
如果你決心要生佢出嚟就希望你可以好好咁照顧佢 加油啊絲打
你鋪頭係邊
唔自爆
夠平點會冇人買
樓主未生男朋友已經嫌棄佢..
勸你一樣野
生左 記得唔好比條仔搵返你
心軟 害左自己
因為男人無ready 過自己做爸爸!

我支持你生!用男人身份同你講句加油
屋企一定要傾 因為坐月果個月你做唔到幾多野
見你供得起樓 經濟能力有返咁上下
小朋友平有平養!錢只係買到方便!最緊要你抽到時間教同湊!
如你唔係假膠 真心想提提你搵定育嬰院
產檢留心D , 搵定朋友陪你上下堂
屋企係最好 但只係幫手!最後都係靠自己!

連登除左屌老豆老母 有幾多個肯做人老豆老母
銀行risk,新入職,遲下見肚

Ip都唔使check
其實講到尾,無屋企人幫手就p埋k
就咁睇你老豆以前搵到個錢又移民去加拿大,係屋企肯定係大男人,大男人還大男人,自己個女有事點都會支持。

生佢出嚟,預咗個小朋友成長會有缺陷,加上做銀行risk,錢銀如果有家人支持還好,但個B既心理你自己都要諗清諗楚。
拉 pr洗版
學人玩中出
PR公司都咁多人覆
收皮啦樣衰狗
搵人同你交配都無啦
做逃兵都唔叫垃圾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞