同男朋友分手之後發現有左bb 好崩潰

744 回覆
215 Like 1450 Dislike
有錢咪生
咪亂教人咩點死都唔好翻屋企
而家出事果個唔係你 你緊係口響響
係咁易講句加油叫人自己頂 針唔到肉唔知痛
窮人生仔正仆街
真 睇佢講法真係完全唔掂
完全冇信心佢搞得掂
都成28仲係咁
應該都唔係柒
買得起樓 D性格又咁任性 睇黎都係大小姐仔黎
所以我咪問層主「畀唔到幸福」係咪其他意思
就只能放無薪假 生完小朋友樣樣都係錢 幾個月冇收入真係搞唔掂 仲要岩岩買完樓 出年收樓之後要開始供 諗起就頭痕

本身做新手媽媽就已經大壓力 再加埋前排分手 要搵地方搬 又冇胃口食野 兩星期瘦左5kg 終於身體頂唔住 下面出血 好彩即刻入院穩住個胎 經此一役更加珍惜肚入面既生命

即係 又要搬 又要供????
無個男人幫手執頭執尾都算
如果無呀媽係身邊照顧你同bb既
真係不如唔好生..

到時bb又湊唔好
自己又recover得唔好身子差
下半世點算?
你有冇睇個前提呀,如果識教呀!小朋友大個問佢老豆係邊個都唔識答,咪係唔識教囉,唔識教咪唔好生囉。

我回覆只係基於個留言,樓主後尾話要生個仔出嚟俾人領養我都屌鳩佢啦。

我點樣道德判官呀? 我係咪叫樓主點都咪撚落仔呀? 我意思係話如果有能力、畀到足夠嘅愛個小朋友嘅話,就算單親都無問題。

害樓主冇人埋單? 咩叫埋單?
自己人生自己負責,點解要人幫自己埋單?
唔好害人

窮人生仔正仆街
咁都仲想生樓主你真係戇鳩嚟
追咗文,樓主唔窮,娘家有三層樓,自己做銀行工,月入5-6萬或以上

不過小朋友好慘,老母明知道bb一出世就無爸爸,都執意生佢出嚟
個啲就係窮撚其實窮人唔好生個原因主要係冇資源
個啲資源包括父母智商
唔係錢唔錢咁簡單
有錢冇腦 啲錢都唔留得耐
仲係成個o靚妹咁唔好搞個仔啦真係
樓主窮在思想屋企斷左關係仲諗住叫屋企人幫手湊呀 佢老豆仲要係郁啲就又打又殺 仲話追左文
父母親嘅關愛都係資源嚟㗎
兩公婆都係窮撚大家出去做嘢日捱夜捱收埋收埋啲氣 同埋貧窮嘅眼光 都會影響到個細路仔嘅成長
更加唔好講做到成隻狗咁樣返到屋企邊有精神關愛個細路仔
娘家有三層樓但係同老豆斷絕嘅關係
嗰三棟樓喐唔喐得先 分分鐘樓主阿媽想去幫手湊孫都唔畀
超聲波相冇日期?
咪生啦,教小朋友唔係咁容易
一射就拎出黎最安全
可以搵律師上庭要求你男友俾贍養費

非婚生子女的母親有權獲得贍養費
http://www.onc.hk/zh_HK/unmarried-mothers-right-maintained/
你追完po都覺得樓主有錢同識教?係嘅話解俾你聽都冇意思
樓主係父母有三層樓 唔係佢有 仲要斷絕左關係
唔係,追完已發現樓主仆街。
如果真係生出嚟就要好好擔任媽媽角色
個B冇咗個爸爸
要靠你照顧佢 諗清楚自己準備好未
經濟允唔允許?
有無時間照顧個BB?
始終生命嚟,建議你諗清楚 !加油!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞