同男朋友分手之後發現有左bb 好崩潰

744 回覆
215 Like 1450 Dislike
所以話命運真係鍾意整估人
本身同男朋友同居 知道自己有左之後一星期 男朋友話分手
喊過求過全部冇用 佢話大家唔夾 俾個deadline我搬
之後有朋友睇唔過眼 同佢講我有左bb 叫佢唔好咁絕
佢驚驚地拉我去診所驗左一次 之後就潛左水 冇block我但完全唔覆唔上水

諗左好耐 決定要自己生個bb出黎
但真係好多野煩 覺得好崩潰
岩岩轉左份銀行工做risk 本身係好事黎 但公司要我做滿一年先可以拎有薪產假 如果我宜家要放
就只能放無薪假 生完小朋友樣樣都係錢 幾個月冇收入真係搞唔掂 仲要岩岩買完樓 出年收樓之後要開始供 諗起就頭痕

本身做新手媽媽就已經大壓力 再加埋前排分手 要搵地方搬 又冇胃口食野 兩星期瘦左5kg 終於身體頂唔住 下面出血 好彩即刻入院穩住個胎 經此一役更加珍惜肚入面既生命

但最大鑊個樣野係我同屋企人好耐之前鬧大交 我同老豆斷絕左關係 搬出黎住咁耐都冇同屋企人聯絡過 宜家身邊得幾個best friend知我有左 唔知點同屋企人開口講 好迷惘 有諗過自己放棄香港所有野過去加拿大重新生活算

唉點都好 宜家淨係希望bb健健康康 媽咪就心滿意足😢努力迫自己健康人生

你幾大?
樓主幾大
TOPIC: 同男朋友分手之後發現有左bb
CONTENT: 知道自己有左之後一星期 男朋友話分手
搵有錢人埋單
玩9個仔
起條仆街出嚟啦

所以話搞咩婚前性行為
搵連登仔埋單
落咗去啦,根本自己都未搞掂
仲要岩岩買完樓。
頭幾個月真係好難捱
我都經歷緊食唔落嘢嘔到有血絲
加油 我都係一個人陀住
條仔都幾仆街
如果決定生你條路應該唔易行
你都老豆冇計傾啫
阿媽果邊有冇得搞呀
靚既,
搵個連登仔都埋到單啦
落la
呢個問題我都有諗 我諗住遲啲同屋企人傾下睇下有冇機可以叫佢地幫下手 我又真係唔忍心就咁唔要佢 我地有避孕 唔係亂咁搞而有左 如果咁都有可能係天意
真係佢健康就心滿意足?自己供樓你仲要請工人湊大佢喎?幾個月冇收入已經話搞唔掂?11w 你諗真啲喇
真心建議唔好生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞